Torsdag kveld gikk reklamefilmbrasjens egen fagprisutdeling, Gullbranson, av stablen på Parkteateret i Oslo. Der vant Bacon pris for både «Beste reklamefilm» med «Brukt eller ingenting» Finn.no og Morgenstern og «Beste regissør» for «Slik føles det» for Komplett og Anorak.

Bærekraftshysteriparodien «Brukt eller ingenting» vant også Sølvfisk for august. Administrende direktør i Bacon, Magne Lyngner, mener «filmen treffer tidsånden perfekt».

- Finn.no er en merkevare som legitimt kan snakke om bærekraft og som samtidig har selvtillit til å ironisere rundt greenwashing-problematikken. Dette utgangspunktet, lagt i hendene på de riktige menneskene, kan vanskelig gå feil, sier Lyngner til Kampanje. 

Markedssjef i Finn, Hanne Lill Johnsen, sa i et intervju med Kampanje tidligere i sommer at filmen kan ses på som en kommentar på hvordan bærekraft markedsføres.

Du kan se den prisvinnende Finn-reklamen nederst i saken.

Pris i både Norge og Sverige
På Parkteateret vant Bacon også prisen «Beste regissør» for «Slik føles det» for Komplett og Anorak. Regissør Jakob Marky var ikke tilstede for å ta imot prisen for han vant «Årets regissør» på Roygalan i Sveige.

Lyngner er strålende fornøyd og mener 2019 har vært et godt år for Bacon, fåde økonomisk og kreativt.

- Vi er veldig glade for at vi fortsatt evner å utvikle nye, spennende talenter, selv i et utfordrende marked som er i stadig endring, sier Lyngner.

- Det er både viktig og hyggelig for Bacon å få et anerkjennende klapp på skulderen fra Gullbranson-juryen som et bevis på at vi må gjøre noe riktig, legger han til.

12 priser
Fagprisen, hvor navn er en hyllest til den prisbelønte regissøren Johan Gulbranson, eies og drives av tretten av de største produksjonsselskapene i Norge.

Her er vinnere av Gullbranson 2019:

Kategori Vinner Prod.selskap Byrå Annonsør
Beste reklamefilm «Brukt eller ingenting» Bacon Morgenstern Finn.no
Beste regissør Jakob Marky Bacon Anorak Komplett.no
Beste animasjonsfilm «Money back on the skætt» Try Apt Try Reklame Skatteetaten
Beste nettfilm «Kondomeriet 30 år» Flambert Pol Kondomeriet
Samfunn/Ikke-kommersiell «Illegal dance» Fantefilm Anorak Amnesty
Beste musikkvideo «Bells» Fantefilm - Bigbang
Beste visuelle effekt «Kondomeriet 30 år» Flambert Pol Kondomeriet
Fagprisen produksjon Alva Brosten kostyme for KLP - Influencer - - -
Beste promo «TV Norge Retro» Willy Nikkers Willy Nikkers TV Norge
Nye talenter Rikke Gregersen for «De hensynsløse» Dept - -
Våghalsen «Brukt eller ingenting» Bacon Morgenstern Finn.no
Fagprisen postproduksjon Tormod Berge og Andreas Rustad - Klipp/VFX for «VY – Kaleidoskop» - - -


Her kan du se reklamefilmen «Brukt eller ingenting» og du kan lese mer om filmen her: Finn tuller med bærekraft-hysteri i ny reklamefilm: - Jeg vil ikke kalle det en parodi