North Alliance-byrået Anorak går seirende ut av byråkonkurransen til Obos, som nå også satser utenfor Norge.

- Vi skal bygge fremtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer i hele Norden, og måtte finne riktig partner til dette. NoA, med Anorak i spissen, har overbevist om at de har idéene, den strategiske tilnærmingen, bredden og kapasiteten vi trenger fremover, sier markedsdirektør i Obos, Kjetil Hancke Framstad.

Kundeansvarlig og rådgiver i Anorak, Janne Espevalen,  mener Anorak og Obos er en god match.

- Vi gleder oss til å få lov til å jobbe med en av Norges varmeste merkevarer. Obos er en aktør med sjel, står for gode verdier og bærer en lang og stolt historie, sier hun.

Anorak skal håndtere Obos-merkevaren på tvers av både Norge og Sverige i tett samarbeid med NoA-nettverket. Allerede neste år skal det bygges ny merkevare og medlemsmodell for Sverige.

- I Anorak liker vi å lage kommunikasjon for varer og tjenester som er bra for folk, og Obos er jo bra for utrolig mange mennesker. Vi gleder oss til å jobbe sammen for å oppfylle boligdrømmer, og lage reklame og innhold som folk setter pris på, sier Espevalen.

«Betydelig reklamekonto»
Obos avslutter dermed et over åtte år langt samarbeid med Futatsu.

- Nå er det en del ting som skjer i Obos som gjør at vi trenger en ny retning og det var naturlig å se hva som er i markedet. Vi bestemte oss for å kjøre en pitsj for et byrå som også kunne levere på merkevare i Sverig, sier Kjetil Hancke Framstad i Obos.

- Var dere avhengig av et byrå med et nordisk nettverk?

- Det vi presenterte i kravet vårt, var at de måtte ha et nordisk rigg.

Ettersom Futatsu ikke kunne presentere et tydelig oppsett med nordisk rigg, ble de heller ikke med videre i finalerunden.

- Betyr det at det er et litt større oppdrag Anorak nå får?

- Det er et større oppdrag i og med at vi også kobler inn Sverie. Obos har ambisjoner om å bli en tydelig merkevare, også i Sverige, så totalt sett blir det en større avtale.

Han vil ikke kommentere størrelsen på avtalen utover at det er «en betydelig reklamekonto» som nå flytter på seg.

Futatsu: - Handler ikke om resultatene
Administrerende direktør i Futatsu, Hågen Pettersen, bekrefter at de ikke var konkurransedyktige med de nye kravene fra Obos.

- Vi ble tydelig informert om at dette ikke handlet om resultatene av samarbeidet vårt. Det er jo en grunn til at de har vært hos oss så lenge, og det er fordi vi har vært med på å skape gode resultater for dem, sier han til Kampanje.

- Hva får dette å si for Futatsu?

- For oss betyr det at vi er attraktive for andre kunder. At en kunde blir så lenge som åtte år, er mot normalen, så når en kunde forsvinner, gir det muligheter til å hente inn nye kunder.

Han mener det vil være fullt mulig å dekke inn tapet av Obos innen rimelig tid.

- Vi ønsker Obos tusen takk for samarbeidet og lykke til videre, legger han til.