Verdens tredje største kommunikasjonskonsern, franske Publicis, måtte se aksjen falle med opp mot 15 prosent etter å ha lagt frem et nytt resultatvarsel før helgen. Det skriver Financial Times.

Selskapet, som eier reklamebyrået Kitchen og mediebyråene Starcom og Zenith i Norge, drar ned på forventningene for 2019 for andre gang på tre måneder grunnet lavere aktivitet hva gjelder tradisjonelle mediekjøp som tv og utendørs fra kundene på det amerikanske markedet.

Resultatvarslet kom i forbindelse med at Publicis-sjef Arthur Sadoun offentliggjorde sine kvartalstall tidligere enn planlagt der Publicis legger til grunn at omsetningen i 2019 vil falle med 2,5 prosent for året sammenlignet med fjoråret. Det er ned fra en tidligere forventning på en vekst på 0,8 prosent.

- Kostnaden av å transformere virksomheten, har en negativ påvirkning på vår organiske vekst på kort sikt og vi må derfor være forsiktige i vår tilnærming og sette en ny guiding på omsetning for året, sa Sadoun.

Publicis er for tiden i gang med å endre seg fra et tradisjonelt holdingselskap med eierskap til en rekke forskjellige byrånettverk til å bli et mer rendyrket plattformselskap. I Norden som ellers I verden har det kommet til syne I den allerede omtalte Power of one-strategien der en rekke byråer nå slår sammen i større enheter. Grepet gjøres for å møte konkurransen fra Facebook og Google og annonsører som vrir budsjettene vekk fra tradisjonelle medier og over mot det digitale.

Den kraftige korreksjonen i aksjekursen bidro til Publicis-aksjen nå er på sitt laveste på syv år og selskapet prises nå til litt under 90 milliarder norske kroner på Paris-børsen.  

- Vi er uten tvil på den hardeste delen av reisen vår så langt og som alltid når det er snakk om store strukturelle endringer, blir det alltid verre før det blir bedre, sier Sadoun.

Les også: