Den lille utendørsleverandøren Giraff Media, som før sommeren kunne fortelle at de skal stå for reklameskjermene ved Norges første innendørs skiarena, Snø, har i disse dager sikret seg en avtale med Nordic Ad Group (NAG), et gründerselskap fra Drammen som har utviklet egne digitale skjermer for enklere annonsering med tanke på det nordiske utendørsklimaet. 

Den nye avtalen gir Giraff Media kontroll over skjermene på 12 nye skidestinasjoner i Norge. Fra før av leverer de skjermer til Skistar-sentrene Hemsedal og Trysil, i tillegg til at de har avtale med Norefjell skisenter. Nå blir de altså størst på skidestinasjoner i Norge med utendørsskjermer på 16 skisentre. 

- Vi er en liten aktør som prøver å konkurrere med de store, og vi prøver å etablere oss på de områdene som kan gi mye igjen for våre kunder, sier daglig leder i Giraff Media, Jon S. Johnsen, til Kampanje. 

Med sine syv ansatte og en omsetning på litt i overkant av 10 millioner kroner, er det et stykke opp til utendørsgigantene Clear Channel og JC Decaux. 

- Per dags dato kan ikke vi konkurrere i byen slik Clear Channel og JCDecaux kan. Det er jo de som er de to største, men vi håper en dag at vi kan tukte dem, fortsetter Johnsen. 

- Her ligger det et utviklingspotensial
Den nye avtalen med NAG inkluderer skisentre som Kongsberg, Ål, Beitostølen og Hovden. Totalt vil den nye avtalen gi Giraff Media 35 nye skjermer, og Johnsen tror dette markedet vil vokse fremover. Han trekker blant annet frem Skistar som deres mest populære utendørsspot, og at skiselskapet er interessert i å utvikle tilbudet ytterligere. 

Skistars Hemsedal og Trysil er for øvrig to av Norges mest populære skisentre med en markedsandel på 41 prosent. 

- Det ser ut til at Skistar ser behovet for flere skjermer, og de ser at her ligger det et utviklingspotensial, samtidig som det fungerer godt. Det er jo også derfor NAG har investert i dette og hentet inn penger fra blant annet Innovasjon Norge, sier Johnsen. 

I tillegg til at de nå er størst på skisport, har de også sikret seg en avtale med Hvilepuls, som er en av landet største helsekanaler med reklameflater på rundt 60 prosent av Norges fastlegekontorer. 

Les også: Selger utendørsreklame for nesten 800 millioner: - Nedgangen i markedet i fjor kom etter et år på steroider

- Vi ligger an til en rekordhøst

Det sier daglig leder i Giraff Media, Jon S. Johnsen. Foto: Privat.

Får inn 20 ferske millioner
Johnsen anslår at avtalene med Snø, NAG og Hvilepuls vil gi dem inntekter på rundt 20 millioner kroner. Det kommer godt med etter fjoråret, hvor selskapet gikk på en skikkelig millionsmell.

I fjor hadde selskapet en omsetning på litt over 11 millioner kroner, og gikk med et underskudd på 3,7 millioner kroner etter det Johnsen kaller for en «feilsatsing».

- Det var en satsing i en taxiavtale der vi hadde digitale skjermer på nakkestøttene, hvor vi solgte reklame. Det gikk ikke som forventet, og man måtte legge ned kanalen. Vi tok avgjørelsen raskt og la det ned for å satse på det vi er gode på. Nå har vi kommet oss på beina igjen og har fått på plass disse nye avtalene, sier Johnsen. 

 - Hvordan ser 2019 ut?

- Vi kan alltids gjøre det bedre, men denne delen av året er også den som er best salgsmessig. Med de nye kanalene vi nå har skaffet oss, ligger vi an til en rekordhøst, avslutter Johnsen.