Saken er oppdatert med kommentarer fra Los & Co.

I går fikk Los & Co beskjed om at de får Vinmonopolet på kundelisten. Reklamebyrået var et av seks som var med i den avgjørende runden av Vinmonopolets byråkonkurranse.

Det er Try som har vært Vinmonopolets reklamebyrå tidligere, men det åtte år lange samarbeidet tar nå slutt.

-Vi har hatt et godt samarbeid med Try, men Los & Co leverte det beste tilbudet samlet sett, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til Kampanje.

Han avviser at valget av nytt reklamebyrå signaliserer noe misnøye med sitt tidligere byrå.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Try, men i en anbudskonkurranse må vi velge det beste tilbudet, gjentar han.

Kommunikasjonsdirektøren har tidligere anslått at de bruker rundt to millioner kroner årlig på reklamebyråtjenester, og at regner med å ligge på det samme i den nye avtalen også.

Daglig leder i Los & Co, Bård Skjørtorp, er selvfølgelig glad for at byrået hans har gått helt til topps.

- Det er veldig hyggelig. Dette er en kunde vi har hatt veldig lyst på. Det er en kunde med godt omdømme og interessante oppgaver og vi er et byrå som liker samfunnsnyttige oppdrag. Det er veldig gledelig, og så er det gøy å bli verdsatt i konkurranse med mange dykige byråer, sier han til Kampanje.

Vinmonopolets markedsaktiviteter begrenser seg til holdningsskapende kampanjer, ettersom de ikke kan markedsføre produktene de selger. Det er en oppgave Skjørtorp seg frem til å ta på seg.

- Det er en kjempespennende opppgave og det er en veldig viktig målgruppe med unge mennesker. Vi har ganske mye erfaring med holdningsskapende arbeid i byrået vårt og jobber for eksempel ganske tungt med Vegvesenet akkurat nå.

Les mer: Vinmonopolet må ut på ny byrårunde etter åtte år hos Try

Tidligere i dag mottok Vinmonopolet heder og ære som vinner av KPMGs «norgesmesterskap» i kundeopplevelser. Vinmonopolet rykker opp fra en fjerdeplass og helt til topps foran populære online-selskaper som Vipps og Zalando.

Les mer: Her er den nye norgesmesteren i kundeopplevelser - slår Zalando og Vipps

Har valgt nytt byrå:

Vinmonopolets kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen har funnet nye samarbeidspartnere hos Los & Co. Foto: Håkon Aune