De tre tidligere reklamekollegaene Nina Marie Eriksson, Vegar Hoel og Johan Ekman skal forsøke å bygge opp et norgeskontor for det svenske reklame- og merkevarebyrået Roi Division.  De tre har alle lang erfaring fra reklamebransjen, og jobbet tidligere sammen i reklame- og digitalbyrået NXT/A2N.  Rådgiver Johan Ekman blir daglig leder i det nye byrået.

- For oss var det kort vei til å finne på noe sammen med gjengen i Roi Division. Det er virkelig befriende å starte noe nytt. Nå kan vi fokusere på det vi er gode på samtidig som vi får sjansen til å gjøre det sammen med fantastisk dyktige kollegaer, sier Ekman.

- Dere tre kjenner hverandre godt fra tiden i NXT/A2N?

- Det stemmer. Vegar Hoel og jeg jobbet lenge sammen i NXT og når NXT slo seg sammen med digitalbyret A2N ble vi kjent med Nina, også jobbet vi sammen i flere år.

- Navnet Roi Division, hva står det for?  

- Det kommer fra de opprinnelige svenske gründerne som hadde et ordspill på bandet Joy Division og Roi som i return on investment.

- Naturlig å starte sammen
Han sier ingen av dem sluttet for å starte opp Roi Division, men at de fant sammen igjen utenfor NXT/A2N.

- Jeg hadde egentlig andre planer og hadde et oppdrag fra en ekstern kunde, mens Nina og Vegar sa opp samtidig og hadde tilsvarende planer. Men så føltes det naturlig å starte opp dette sammen.

- Så dere sluttet ikke for å starte opp Roi?

- Nei, det gjorde vi ikke. Men det viste seg at vi satt med det samme ønsket alle tre og hadde planer om å gjøre noe annet.

Han sier Roi Division er et merkevarebyrå som jobber med strategi og merkevareutvikling og at norgeskontoret vil fungere som et søsterbyrå til Roi i Stockholm som teller rundt 15 ansatte.

- Blir dette en konkurrent av NXT/A2N?

- Hva skal jeg si, NXT/A2N er et større byrå og kan dekke større leveranser. De lager nettsider, har en performance-avdeling og flinke designere i reklamebyrået. De har en annen type kunder enn det vi ser etter. Vi ønsker å jobbe litt mer strategisk og komme litt tidligere inn i prosessen. NXT/A2N er også i strategiprosesser, men kanskje litt mer i produksjon. Vi vil nok være konkurrenter, men på litt forskjellige deler av leveranse. Men vi har ikke noe ønske om å bli et nytt NXT/A2N.

- Ønsker dem lykke til
Byråleder i NXT/A2N, Erik Johnsen, ønsker sine tidligere kollegaer lykke til. 

- Ja, vi ønsker dem all mulig lykke til. Vi er positive til konkurransen samtidig som vi både i dybde og leveranser er på et annet nivå. Vi teller 30 stykker og de teller tre, sier Johnsen. 

Ekman sier byrået har fått inn noen oppdrag fra kunder innenfor eiendom og finans og at starten har gått bra.

- Vi hadde regnet med at vi skulle ut og løpe ganske mye, men har sluppet litt unna selve løpingen. Samtidig er vi godt forberedt på at joggeskoene må være på selv om vi fikk en god start. Vi vet at vi må løpe som gale etter hvert, sier han.