Den norske kommunikasjonsgruppen Publicis har ansatt Joakim Bentsen som datastrateg. Dermed avslutter Berntsen en ni år lang karriere i Telenor og sist i stillingen som digital markedsføringsekspert. Her hadde Berntsen blant annet ansvar for Telenors globale partnerskap med Facebook.

- Når jeg ser det store potensialet i landskapet rundt teknologi, medier og kommunikasjon, blir jeg motivert til å finne løsninger. Det å kunne bygge broer mellom ulike plattformer og fagdisipliner, er kjempespennende, sier Joakim Bentsen fortelle i en melding.

Så selv om Publicis og Starcom mistet Telenor som kunde, «beholder» de Berntsen som fremover skal jobbe på tvers av byråene Starcom, Zenith, Kitchen, New Work og MSL og bidra til videreutvikling av Publicis sin teknologibase.

- Vi gjorde mye spennende og innovativt i samarbeid med Starcom da jeg jobbet hos Telenor, så jeg visste jo hva denne gjengen er god for. Det å sitte på andre siden av ‘bordet’, og bidra til å skape forretningsverdi på tvers av mange ulike bransjer, var en unik mulighet etter å ha stort sett jobbet med mobiltelefoni i så mange år».

Jan Johnsen, som leder Publicis Groupe sitt team for data, innsikt og teknologi, er veldig fornøyd over at Berntsen valgte Publicis når han først gikk til byråsiden.

- Joakim Berntsens lange erfaring fra krysningspunktet mellom teknologi og markedsføring er veldig aktuell når man ser bransjens utvikling. Her har vi ambisjon om å være ledende og hans kunnskap og evne til å se muligheter, samt til å få ting gjort, er en veldig god match med vårt miljø, sier Johnsen.

Les også: