Smash-slagordet «Det skal godt gjøres å spise bare én» får nytt liv i en serie av reklamefilmer som Orkla ruller ut denne uken. Reklamefilmene har form som et vitseprogram inspirert av NRK-programmet «Du skal høre mye» som ble spilt inn på Rorbua i Tromsø fra 1987 til 2003.

- Etter hvert har Smash og slagordet «Det skal godt gjøres å spise bare én» blitt veldig kjent for de aller fleste, så dette konseptet begynte med at vi satt og jobbet med nye idéer. Og så sa vi «Det skal godt gjøres å spise bare én» på nord-norsk, og tenkte at det hadde passet fint som tittel på et tv-program, sier Mads Rønold i Per Høj, som er reklamebyrået bak kampanjen.

Rønold har jobbet i kreativt team med Øyvind Waage i Per Høj. 

- Kunden var veldig med på at dette var gøy. Selv om det kanskje er rart, så er produktet i sentrum hele veien. Man trenger ikke si så mye mer enn «Det skal godt gjøres å spise bare én» før man skjønner greia, sier han.

Fire av filmene skal på tv denne uka, inkludert en to minutter lang versjon som skal vises under «Norske talenter» og  «Skal vi danse» til helga. I tillegg har Orkla og mediebyrået OMD inngått et samarbeid med Viafree, som gjør at alle «episodene» har blitt tilgjengeliggjort som en serie på strømmetjenesten.

Se den første filmen her. Saken fortsetter.

Mads Rønold forteller at mange av vitsene var skrevet på forhånd, men det ble også improvisert litt under innspillingen.

- Vi hadde skrevet en god del på forhånd, men det skjedde veldig mye underveis. Morten (Borgestad, journ. anm), som var regissør, var veldig flink til å holde programleder, publikum og «Kjegla» i gang på settet.

- Hvordan klarte dere å holde humøret oppe under innspillingen?

- Det er også mye takket være regissøren. Det blir slitsomt for alle etter hvert, men han fortalte vitser og bare pushet på. Etter hvert tvang folk seg til å ha det gøy og man begynner å le av hvor absurd det er, og når man klipper det sammen, så blir det gøyalt. Men du ser at folk er slitne og svette når de ler. De bærer preg av en lang dag i studio.

Morten Borgestad i Fus! har hatt regi på filmene.