I den nye reklamefilmen til DNB, som skal vises for første gang på tv under «Norske Talenter» på TV 2 i kveld, kommer nok norske Beyoncé-fans til å våkne. For som musikk til den nye reklamefilmen er det den kjente Beyoncé-låta «Run the World» som ruller og går.  

- Vi fikk Beyoncés tillatelse til å ta «Girls» ut av den ikoniske låta «Run the World», for å sette fokus på hvem det er som styrer og eier verden i dag, og hvordan vi kan bli flere sammen om det i fremtiden, sier markeds- og merkevaredirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, til Kampanje. 

- Hva betaler dere for å bruke sangen?

- Det er ikke spinnville summer, men nøyaktig tall har jeg ikke. Vi gjør litt mer enn det vi pleier å gjøre når vi betaler for bruk av musikk, men det er innenfor det vi pleier å betale for bruk av musikk i en kommersiell sammenheng.

Les også: Alarmklokkene ringte i DNB -gikk til Beyonce for å få kvinner til å kjøpe aksjer

Hun sier satsingen er noe langt mer enn bare en reklamekampanje og at filmen vil bli fulgt opp av rene sorte plakater med mye fakta av typen 80 prosent av aksjeverdiene på Oslo Børs er eid av menn.

- Vi går ganske langt unna reklamefilmformatet. Du vil høre trommene gå og du hører koringa til Beyonce også vil vi dele flere slike statements som er så sterke i seg selv, sier hun.

I filmen ser en verden av bare menn samtidig mens man hører Beyonce synge sin ikoniske «Run the World», men der svaret «Girls» har blitt fjernet. Filmen slutter med budskapet 80 prosent av aksjeverdiene på Oslo Børs er eid av menn. 

Se filmen som er laget av reklamebyrået Try her.  Saken fortsetter.

- Helt magisk produksjon
Det er altså reklamebyrået Try som står bak filmen og det kreative konseptet. Prosjektet har vært ledet av konsulent Kristina Skogen i Try sammen med Aina Lemoen Lunde og Lundes kollegaer Pia Svärd og Mette Olsen fra DNB. 

- Denne produksjonen har vært helt magisk fra begynnelse til slutt. Vi var også ekstremt opptatt av å produsere disse filmene med internasjonal kvalitet, derfor valgte vi å strekke ut en hånd til NewLand som har gjort et utall internasjonale reklamefilmproduksjoner og Sheila Johansson på regi, som hele veien har forvaltet ide, musikk, rytmer og visuell historiefortelling fra preproduksjon til ferdig film, sier Skogen.

Opptakene til filmen er gjort i Madrid og Skogen sier byrået sammen med DNB har vært opptatt av å rigge team internt og eksternt «med de beste kvinnene innenfor sitt felt i hele produksjonslinjen».

- Siden dette er en kampanje som er utviklet og produsert av kvinner med et så viktig budskap gjorde det også sitt til at Beyoncé lot oss produsere filmer med en av hennes mest betydningsfulle musikalske verk som «bakgrunnsmusikk», som ikke har skjedd veldig mange ganger tidligere, sier hun.

- Må ikke vente på samfunnet
- Hva du tenker du selv om budskapet?

- Det å få lov til å samarbeide så tett med en så modig og innovativ annonsør som DNB om et såpass viktig tema har vært fantastisk. Nå har vi snakket om likelønn lenge, men så lenge kapitalinntektene til menn er så høye vil den reelle makten aldri flytte seg. Dette er noe vi kvinner må forholde oss til å gjøre noe med. Det vi også liker ekstremt godt med denne tematikken er at dette er noe vi som kvinner kan begynne å gjøre noe med selv. Vi må ikke sitte og vente på at samfunnet skal gjøre det for oss, vi kan gå å investere i morgen. Alle kan gjøre litt, sier hun.

I tillegg til filmen vil det i løpet av høsten bli gjennomført flere tiltak for å løfte temaet, der banken blant annet vil ta i bruk bredden av både kommunikasjonsmiksen fra datadrevet, personalisert kommunikasjon, til gueriljatiltak og eventer og hele marketingmiksen. En egen nettside som har fått navnet huninvesterer.no er også lansert, der alle som ønsker kan sjekke ut sitt eget kapitalgap, teste ut sin egen økonomiske kompetanse og økonomiske profil.

I tillegg til Try har også Apt, Vizeum og Optimizd bidratt inn som samarbeidspartnere.