New Work ble etablert i 2017 som et nytt, datadrevet reklamebyrå i Publicis-gruppen, som fra før av rommer byråer som Kitchen og Starcom. Nå er tallene for byråets første hele driftsår klare, og de viser en byråinntekt på 14 millioner kroner og et resultat før skatt på én million kroner.

- New Work har en godt sammensatt produkt- og tjenesteportefølje som har fungert veldig bra i markedet. For eksempel har vi lykkes med å effektivisere klassiske taktiske uttak gjennom dynamiske rammeverk, og vi klarer dermed å disponere kundenes budsjetter smartere, sier byråleder Christian Raae.

Siden oppstarten har byrået hanket inn kunder som Burger King, PWC, E24, Takeda og Tufte. New Work står blant annet bak sommerens mest spektakulære grill-stunt da de flammegrillet en burger over et 38 meter høyt sankthansbål for Burger King.

- Hvilke jobber tjener dere mest på?

- Kort oppsummert jobber vi med ulike produktkategorier som kan deles inn i kreativitet, innholdsproduksjon, sosiale medier og dynamisk innhold,

Les mer: Burger King tar flammegrilling til nye høyder - nå får stuntet internasjonal oppmerksomhet

- Behov for to byråer
I tillegg til å jobbe med egne kunder, jobber de også med annonsører som Circle K i Norge, der SMFB er hovedbyrå.

- Ambisjonen er selvfølgelig å stå enda stødigere på egne bein med egne kunder, gjerne i samarbeid med Publicis-byråene, sånn at vi kan levere på «Power of One».

«Power of One» er mantraet til Publicis, som i fjor høst bestemte seg for å slå sammen sine byråer i Norge i et og samme selskap. Det betyr at Kitchen, Starom, Zenith, New Work og MSL alle blir del av Publicis Group i Norge.

Christian Raae mener New Work spiller en viktig rolle i denne gruppen.

- Tanken er at New Work skal fungere som et utfordrerbyrå, der man har en tydeligere posisjon på teknologi og nye medier, i kombinasjon med kreativitet. Kort sagt er det behov for to reklamebyråer i Publicis.

Varsler dårligere 2019-tall
Byråsjefen kan allerede nå avsløre at 2019-tallene ikke vil være like fine.

- Vi kommer ikke til å klare å ligge på samme nivå i 2019, dessverre. Vi hadde sterk vekst i 2018 og gjorde ganske tunge investeringer i fjerde kvartal. I 2019 møtte vi et tregt første og andre kvartal, som gjorde at vi kom skjevt ut i begynnelsen av året. Vi måtte jobbe for å komme på rett bane, men nå har vi harmonisert inntekter og utgifter igjen, sier Raae.

Han viser til en svak markedsutvikling som hovedårsak.

- Som nystartet byrå, blir man ekstra hardt rammet. Vi hadde overinvestert litt i kapasitet.

- Måtte dere si opp ansatte?

- Vi hadde engasjementsansatte som vi ikke kunne forlenge med.

Nå jobber det 13 stykker i byrået ifølge Raae. Det er to færre enn byrået kommuniserte ved oppstart i 2017.

- Går dere med overskudd i 2019?

- Det gjenstår å se, men sannsynligvis gjør vi det.