Publicis Groupe har henter inn Jerker Fagerström som ny kreativ direktør for Publicis Group i Norden.

- Jeg har allerede blitt kjent med masse smarte folk i de ulike byråene som kan masse om ting jeg ikke kan så mye om, sier den nye kreative direktøren Jerker Fagerström.

Han kommer sist fra McCann i Australia, og har tidligere vært partner i alt både DDB og AKQA og var også en av gründerne av Saatchi&Saatchi i Sverige og omtales i en melding som «en merittert kreativ leder» som skal bidra til å styrke kommunikasjonskonsernets «Power of One»-modell i Norden. For et snaut år siden slo Publicis alle sin norske reklame- og mediebyråer til et selskap.

- Jeg tror virkelig Power of One modellen, og er helt ærlig litt overrumplet over alle mulighetene jeg allerede ser på tvers av kunder, prosjekter og talent, sier Fagerström.

Han sier videre at han kommer til å dele sin tid mellom Norge og Sverige, og vil jobbe med kreativitet på tvers av byråene, Kitchen, New Work, MSL, Starcom og Zenith. Han er allerede i gang med konkrete prosjekter sammen med Kitchen og de andre Publicis-byråene.

- Først og fremst ønsker vi Jerker Fagerström velkommen. Han representerer et syn på kreativitet som matcher veldig godt med hvordan vi selv tenker. Sverige er et land vi ofte ser til innenfor kreativitet, og Fagerström har stått for mye av det vi liker å strekke oss etter både da han jobbet i Sverige og nå i de senere årene i Australia, sier Haakon Dahl som leder Kitchen og er Chief Comms for Publicis-byråene.

Sjefen for Publicis Group i Norge, Peder Mittet, sier «kreativitet  ligger i hjertet av» av selskapets virksomhet.

- Våre norske byråer har alltid holdt den kreative fanen høyt. Vi i Norge har i en tid vært på en spennende reise med tanke på å utnytte de kreative resursene vi har på tvers av fagområdene, og sammen med Jerker Fagerström vil vi få ytterligere kraft i dette arbeidet, sier Mittet.