Snacksprodusenten Maarud revitaliserer i disse dager konseptet «Må'ru så Maarud» med nye reklamefilmer. Reklamefilmene er laget i samarbeid med The Oslo Company som i vår vant Maarud sin reklamepitch i konkurranse med fire andre byråer.

Byråleder i The Oslo Company, Christian Steen, forteller at de ønsket å lage filmer med humor og bred appell.

- God reklame handler om å finne relevante innsikter som folk kan kjenne seg igjen i, som både er relevant for mottaker og for merkevaren. Maarud er jo en fantastisk norsk merkevare som skal appellere bredt i befolkningen, både kreativt sett og media-messig føltes det da riktig å lage tradisjonelle reklamefilmer med god humor og bred appell, sier Steen til Kampanje. 

- I begge reklamefilmene er det jo foreldre som blir litt tullet med. Lå det noen spesiell tankegang bak det?

- Det er litt tilfeldig. Vi hadde et bredt spekter av ideer med folk som befinner seg i irriterende sitasjoner og ikke våger å gjøre noe med det. Snapchat-filmen appeller jo både til unge og gamle. Og foreldremøte er jo en setting jeg tror veldig mange kan kjenne seg igjen, hvor man med lavt blodsukker blir konfrontert med problemstillinger som kanskje ikke alle er like opptatt av, sier Steen.

Annette Eidesen, Senior Brand Manager i Maarud, forteller til Kampanje at «Må'ru så Maarud»-konseptet har eksistert siden 1980-tallet.

- Vi ønsket å revitalisere vårt velkjente konsept «Må'ru så Maarud», og The Oslo Company imponerte oss med gode strategiske resonnementer og fantastiske idéer. Jeg tror mange vil kjenne seg igjen i den kreative innsikten om at vi fra tid til annen befinner oss i situasjoner som kan være sjukt irriterende, men ikke våger å foreta seg noe. Vi synes resultatet har blitt både treffende og veldig morsomt, sier Eidesen. 

- Hvordan revitaliserer dere konseptet?

- Konseptet nå er 2.0-versjon av vår «take» på impulsivitet i hverdagen. Så det er mye av det merkevaren vår handler om. Så det er det vi tenker da vi sier at vi har revitalisert «Må'ru så Maarud»-konseptet, puttet et nytt hakk inn i det, og tatt konseptet litt videre. Dette er kanskje vår versjon av hverdagsimpuls-livet 2.0, sier Eidesen til Kampanje.

Her kan du se reklamefilmen som tuller med foreldremøter som aldri tar slutt. Saken fortsetter etter filmen.

Administrerende direktør Chris Samways i Maarud syntes samarbeidet med The Oslo Company nå har fått en «flying start».

- Maarud er en sterk merkevare som nordmenn har et nært og kjært forhold til. Kommunikasjon som er relevant, ny og engasjerende er kritisk for å ta være på dette helt spesielle forholdet. Med denne kampanjen føler jeg at vårt samarbeid med The Oslo Company har fått en flying start, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Samways.

Her kan du se reklamefilmen hvor en far morer seg med snapfiltre.  

Maarud skriver i en pressemelding at de er Norges største leverandør innen snacks og at de har opplevd god vekst siste årene. I fjor solgte virksomheten for over 1,6 milliarder norske kroner ut av butikk, noe som tilsvarer en markedsandel på 35,6 prosent, ifølge snacksprodusenten.   

Arild Frölich og Halvor Lid hos Einar Film har hatt regien på filmene.