Torsdag formiddag ble prisene i Performance Award delt ut av INMA for åttende år på rad. 41 shortlist-jobber har kjempet om gull i fem kategorier, og totalt ble det delt 14 metall.

Det er Publicis som vinner aller mest med tre gull, étt sølv og selveste æresprisen, som denne gangen gikk til direktøren for performance marketing i Publicis Media, Christine Torp.

- Christine Torp er en som virkelig fortjener denne prisen. Hun har gått i bresjen for måling og dokumentasjon av digitale markedsføringiniativ helt fra starten. Hun har vært en aktiv og viktig brikke i performance-miljøet i Norge, har en sterk stemme, et genuint engasjement for faget og betyr mye for mange rundt seg, sier jurygeneral Magnus Strømnes Bøe fra Red Performance.

Æresprisvinneren måtte lete etter ordene da hun mottok diplomet.

- Jeg er helt satt ut. Takk til juryen og de i Publicis som har nominert meg. Jeg er utrolig stolt av den gjengen, bransjen og arrangementet i dag, sa hun.

Talentvinner fra Red Performance
Vinneren av «Årets talent» kommer fra Red Performance og heter Frida Bjørset. Hun var i finalen med Eirik Male og Per Sundeman fra Zenith.

- Dette var veldig gøy! Jeg må takke jobben min, Red Performance, for å ha gitt meg en bratt læringskurve, og kollegaene mine for å inspirere meg hver dag, sa Bjørset fra scenen.

- Hensikten med denne kategorien er å løfte frem nye talenter, og også gjøre konkurransen relevant også for dem som kanskje ikke har så mange arbeider bak seg, men likevel utrolig mye å komme med av nye friske tanker og kunnskap, sier INMA-leder Camilla Grund.

Red Tactic og Entur står bak årets mestvinnende arbeid med «Dynamisk bruk av video på Facebook». Den vant gull i «Online Performance», sølv i «Performance That Matters» og bronse i «Performance Innovation».

Her kan du se den komplette oversikten over medaljefordelingen i Performance Awards: 

Byrå Gull Sølv Bronse
Starcom 2 1  
Red Tactic 1 1 1
Zenith New Work 1    
Mindshare GroupM    1
Iprospect   1  
Red Dentsu X   1  
Carat     1
Try Reklamebyrå     1
Los & Co     1


Har tatt 12 gull på 13 år
Christine Torp har 13 års erfaring med performance-markedsføring, noe som har resultert i totalt 12 gull i Performance Award. Likevel så hun ikke æresprisen komme.

- Hvorfor ikke?

- Det er så mange flinke folk i bransjen og jeg har skiftet litt fokus fra å jobbe mer utad til å jobbe mer internt, sier hun til Kampanje.

Hun minnes starten av karrieren, da tilbudene ble sendt ut på meldingstjenesten MSN.

- Det er helt sinnssykt kult å ha vært med på denne reisen fra da det nesten ikke var noen performance-spesialister i starten til i dag, hvor jeg ikke har tall på hvor mange det er og vi har et eget utviklerteam på Oslo-kontoret til Publicis.

- Har lært mye på kort tid
Talentvinner Frida Bjørset har til sammenligning kun ett år bak seg i bransjen. 

- Hva betyr denne prisen for deg?

- Det er veldig gøy, det betyr at jeg har lært veldig mye på kort tid. Jeg tror det har mye med arbeidsplassen min å gjøre. I Red har vi både mediebyråer, reklamebyråer og performancebyrå, og vi drar kunnskap av hverandre, sier Bjørset.

- Hva skiller en god performance-markedsfører fra en helt ordinær markedsfører, Christine?

- Det er mange lihetstrekk, det vil jeg først og fremst si, for du må ha et strategisk hode og se helheten. Jeg er veldig opptatt av at man skal drive butikk for kundene sine. Man må være strukturert og opptatt av detaljer, for det er mange feil som kan oppstå på veien og et stort landskap beveger seg ekstremt raskt. Vi må ha folk med hodet meg seg og som evner å bruke teknologi og tenker over hva det kan føre til.