15 år etter at «Doffen har daua» rullet på norske skjermer og vant Gullfisken for beste reklame, tar Rema 1000 nå og gjenoppliver konsepetet. I samarbeid med Try er det blitt laget fire nye reklamefilmer.

- Vi tenker jo på en måte at dette er det optimale beviset på at «Det enkle ofte er det beste», iallfall når det kommer til markedsføring, sier kreatør i Try, Øystein Halvorsen.

Skuespillerne som spilte gutten og moren i den opprinnelige filmen er med i de nye reklamene. Det samme er tipp-tipp-tipp-tipp-oldebarnet til Doffen.

- Hvem sin idé var det å hente frem Doffen? Deres eller Rema 1000?

Det kom fra Karin Lund og Øystein Halvorsen hos oss. Egentlig en ide vi hadde allerede i første presentasjon for Rema, så det har levd en stund, så fant vi at timingen kanskje var riktig nå, forteller Lars Mitlid i Try til Kampanje.

Etter at dagligvarekjeden kom til Try-huset har reklamebyrået produsert og utviklet flere nye reklamefilmer og ikke minst «Smarthus»-filmene som ga både byrået og Rema 1000 mye positiv oppmerksomhet.

- Det er ålreit å ha levert noe først, og vi føler vel at vi har levert noen mini-snakkiser, sier Mitlid.

Se den første av reklamene her. Saken fortsetter etter filmen.

Å hoppe etter Wirkola
Markedsdirektør i Rema 1000, Per Åge Dahl, avviser at møtene mellom byrå og kunde foregår akkurat som i den nye filmen, og at de bare er opptatt av den gamle klassikeren.

- He, he. Nei, men frasen har vært brukt. Selv drev jeg egen Rema 1000-butikk i 2004 da Doffen herjet og var på folkemunne. Vi i Rema 1000 er selvfølgelig glade i Doffen og håper og tror at folk flest også kommer til å se på dette som et hyggelig gjensyn, sier Dahl.

Da Kampanje ba leserne stemme frem tidenes Gullfisk-film i anledning reklamekonkurransens 20-årsjubileum slo guttungen fra 2005 blant annet superstjerna George Clooney.Reklmaefilmen med Doffen er en av de største, norske reklameklassikerne.

Se originalfilmen her og les også: Doffen større enn Clooney

- Det er nok mange byråer som har opplevd møter som dette opp igjennom, om ikke med Doffen, så har man blitt sammenlignet med tidligere byråers bravur. Tror det er en historie som ligger utenfor Rema og Doffen, å pitche en ide og bli sammenlignet med en fortid, sier Mitlid. 

- Så vi håper og tror at dette ikke er eksplisitt for reklamebransjen, men at det å hoppe etter Wirkola er noe man kan kjenne på i mange bransjer, legger Mitlid til.

- Er det noen i Try som spiller i filmen?

- Vi lekte med tanken, men fant det lurest å bruke skuespillere, røper Mitlid.

Se den andre reklamen her. Saken fortsetter etter filmen.

En hyllest
Den opprinnelige Doffen-filmen ble laget av McCann i 2004 med kreatørene Carina Laurhammer, Kjetill Nybø, Janne Brenda Lysø og Stian Johansen.

- Hvordan er det å ta over et annet byrå sitt konsept?

- Øystein og Karin kjenner jo kreatørene fra den gangen, og det er en hyllest til de også. Det er ikke så mange reklamefilmer som så til de grader vært en slik snakkis. Hvis jeg spør folk på jobben i 20-åra, så kjenner de til den. I norsk reklamefilm målestokk er det der lista ligger. Det er absolutt en hyllest til de som gjorde det den gangen, forteller Mitlid. 

Se den tredje reklamen her. Saken fortsetter etter filmen.

Hans Petter Moland, som regisserte den første «Doffen har daua» i 2004 har også hatt regien på de nye filmene. OBHF har produsert, mens digitale uttak er tilrettelagt av Try Opt og Apt.

Her kan du se den fjerde og siste reklamen.