Vibeke Hauge, tidligere partner i Geelmuyden Kiese og med lang erfaring fra den norske byråbransjen, slutter i konsulentselskapet Accenture og deres Interactive-avdeling og går til SMFB.

Dermed er Hauge tilbake i den norske reklameindustrien etter tidligere å ha jobbet i Dinamo.

- Med sin tunge kompetanse innen strategisk kommunikasjon gjennom nærmere 20 år i Geelmuyden Kiese og Dinamo er Vibeke Hauge et verdifullt tilskudd til SMFB. Hun hoppet på et godstog som er på full fart forover, og henger usedvanlig godt med så langt, sier administrerende direktør i SMFB, Kristian Schøning-Kristiansen.

Les også: Accenture henter PR-partner fra GK

I Geelmuyden Kiese og Dinamo har Hauge jobbet med ulike kommunikasjonsoppgaver for en rekke ulike selskaper, og har særlig erfaring fra bransjene trening, helse og ernæring, teknologi og energi og miljø. Hun sitter også i styret i det norske oppstartsselskapet Brim Explorer som bygger elektriske turistskip.

- SMFB er etter min mening et av landets sterkeste kreative miljøer, med mennesker som har et brennende engasjement for kundene, og som mener at alt er mulig. Dette passer meg perfekt, og jeg er allerede godt i gang med jobbing for en rekke ulike kunder på huset, sier Vibeke Hauge.

Hun meldte overgang fra GK til Accenture i oktober i fjor.

- Hvorfor slutter du i Accenture etter så kort tid?

- Jeg hadde noen utrolig fine måneder i Accenture Interactive, og hadde ingen planer om å slutte, men tilbudet fra SMFB var rett og slett for spennende. SMFB er et av landets ledende reklamebyråer med et sterkt kreativt miljø og det tiltrakk meg! Så for min del handlet det om et spennende tilbud fra et superspennende selskap med spennende kunder.

SMFB er også klare med årsresultatet for 2018. Det viser en vekst i byråinntekten på 22 prosent til 87 millioner kroner.

Byrået hadde et resultat før skatt på 12,3 millioner kroner. Det er en vekst på hele 333 prosent fra 2017.

- Resultatet signaliserer et byrå i positiv utvikling. Konsernet hatt en positiv vekst på byråinntekter på 22 prosent i 2018. Vi får flere kunder, og så ser vi at kundene våre velger å legge enda flere av tjenestene sine hos oss, og vi har dermed styrket oss faglig sett innen områder som design, motion graphics, produksjon, innhold og ikke minst strategisk rådgivning, sier byråleder Kristian Kristiansen.

SMFB Holding 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 138 123,7 + 12
Byråinntekt 87 71,5 + 22
Resultat før skatt 12,4 2,8 + 333


Alle tall i millioner kroner. Tallene inkluderer resultatene i både reklamebyrået SMFB, SMFB Engine og SMFB Factory.