Tine ruller i disse dager ut en omfattende kampanje kalt «Tur med Retur». Kampanjen foregår i flere kanaler som på Facebook og Instagram, samt på Tines egne melkekartonger. Planen er å få med folk på tur den 22. september for å rydde  søppel. 

- Vårt mål er å få med små og store over hele landet ut på en søndagstur med retur 22. september, sier Lise Gulbransen, i Hold Norge Rent.

Konseptet er et samarbeid mellom Tine, eventyreren Cecile Skog og den ideelle organisasjonen Hold Norge Rent og her kan du se den nye reklamefilmen. 

Byrået We Are Live (WAL) har utviklet konseptet, navnet og kommunikasjonen rundt kampanjen. Konuslent i We Are Live, Christian Bernt, tror «Tur med Retur» kan bli noe mer enn bare en ryddedugnad.

- Det er veldig spennende å jobbe med et så viktig prosjekt og et prosjekt som vi mener har potensiale til å være mer enn bare en vanlig dugnad, men også en holdning hos folk flest. Det som tas med ut på tur skal tas med hjem. Det er grunnen til at vi landet på navnet «Tur med Retur», sier Bernt.

- Hvordan skal selve dagen 22. september foregå i praksis?

- Tine og Hold Norge Rent oppfordrer små og store til å komme seg ut på tur den 22. september. Alle som deltar kan registrere turen og hvor de har plukket på turmedretur.no. På 40 tursteder rundt om i landet settes det opp bemannede returstasjoner mellom 11-15. Her kan man få utlevert plukkeutstyr og levere og sortere avfall etter turen, sier Bernt.

Skog er ryddeambassadør
We Are Live forteller at Cecilie Skog er dugnadens ambassadør og at Skog deltar i både planleggingen og gjennomføringen av arrangementet. Ved Nydalen utepark vil det deles ut plukkeutstyr før Skog og turfølget skal plukke søppel langs Akerselva.

Prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver i Tine, Mimmi Granli, sier at Tine ville bidra til et tiltak som faktisk gjør en forskjell for å få bukt med det hun kaller «forsøplingsproblemet».

- I Tine jobber vi med bærekraft på mange områder og miljøsmart emballasje er ett av disse områdene. Samtidig vet vi at emballasjen vår kan havne på avveie, og også der må vi ta vår del av ansvaret. Vi må tørre å innrømme at vi er en del av problemet og bidra til å gjøre noe med det, sier Granli. 

- Vi ønsker å bidra til at ingen av Tine produkter havner i naturen, og tror flere blir med på laget når det kan kombineres med den urnorske søndagsturen, sier Granli.