Reklamebyrået Good Morning Naug står bak Sbankens nye kampanje som går rett i strupen på konkurrentene. Kampanjen er å finne i dagens utgave av både Finansavisen og Dagens Næringsliv.

I begge aviser er en dresskledd gribb etterfulgt av teksten «styr unna gribbene. Flytt heller til oss – nå kutter vi prisen på over 400 fond».

- Nordmenn betaler for mye for å spare i fond, og en stor andel av pengene havner i fondsdistributørenes lomme. Denne returprovisjonen som distributørene får fra fondsforvalterne, gir vi nå tilbake til kundene. Vi tar heller en lav årspris for fondssparing som kommuniseres tydelig. Da har vi ingen insentiver for å anbefale visse fond og summen på kassalappen blir vesentlig lavere for forbrukerne, sier Sbanken-sjef Magnar Øyhovden.  

Det var for en uke siden at nettbank-pioneren Sbanken kunngjorde at de håpet det nå skal bli større konkurranse om sparepengene våre når banken bestemte seg for å kutte kostnaden på over 400 fond. 

- Hvem er gribbene?

- Vi og andre har vært litt grådige i måten vi har tatt oss betalt fra kundene på, sier Øyhovden. 

- Tenker du på noen spesifikke banker?

- På helt generell basis, vi har tatt et oppgjør med det og nå blir det langt rimeligere. I våre øyne nå så har bransjen tatt seg alt for godt betalt og nå tar vi et oppgjør med det, sier Øyhovden.

Sbanken sier de tar opp «kampen mot den svært omdiskuterte returprovisjonen på vegne av 1,5 millioner nordmenn som sparer i fond». 

- Vi har alltid vært utfordrer og kuttet gebyrer og kostnader der vi kan. Nå har vi sett oss lei på at distributører og «rådgivere» selger dyre fond de har høyest inntjening på, og ikke nødvendigvis hva som er best for kunden. De som driver slik er grådige og gribber til seg penger fra kundene sine, sier Øyhovden.

«Gribbene» blir å se på nett, i papiraviser og på utendørsreklame og det er reklamebyrået Good Morning Naug som står bak det kreative. Tekstforfatteren bak «gribbekampanjen» er Martine H. Flatlie og AD er Thorbjørn Naug.

- Å fremstille andre distributører og banker som gribber er selvsagt å sette det på spissen, men det er viktig for oss at forbrukerne får med seg dette - og da må vi bruke slike virkemidler, sier senior rådgiver og konstituert byråleder i Good Morning Naug, Cathrine Moksnes.

Informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB forteller Kampanje at de i hvert fall ikke føler seg som en av gribbene Sbanken går i strupen på.

- Vi føler oss overhodet ikke truffet siden det var vi som startet denne priskrigen. Allerede i februar kuttet vi prisene på fond kraftig og responsen har vært overveldende, med økt salg og vekst i markedsandeler på fond. Vi ønsker Sbanken velkommen etter og håper enda flere kutter prisene så det blir enklere og billigere å spare smart. Er det noe vi trenger er det mer kunnskap og bevissthet rundt sparing i fond og aksjer, sier han.

Ute med ny kampanje:

- Vi og andre har vært litt grådige i måten vi har tatt oss betalt fra kundene nå, sier sjefen i SBanken, Magnar Øyhoveden. Foto: Sbanken.