Freia fokuserer på ekte mennesker i en ny kampanje som skal gå på tv, digitalt og i sosiale medier. Lykke er temaet i kampanjen som består av tre reklamefilmer.

I de tre reklamene møter vi ifølge Freia noen rånere i Kongsberg, turkamerater fra Stryn og en samefamilie i Kautokeino.

- Vi lager ikke Freia Melkesjokolade for de store feiringene, men heller de mange små og fine øyeblikkene. Det er de det er flest av, og de ønsker vi å hylle, ved å vise eksempler på små lykkestunder fra hele det langstrakte landet vårt, sier markedssjef i Freia, Sølvi Grana Slotte.

Det er reklamebyrået SMFB som står bak kampanjen. Filmene er produsert av Pravda og regissert av Mikkel Sandemose som har regissert Askeladden-filmene «I Dovregubbens hall» og «I Soria Moria slott».

De tre reklamefilmene avsluttes med strofen «Lykke kan finnes i et lite stykke». Produktsjef i Freia, Christine Innstrand sier de valgte tre ulike historier for å vise glimt av lykke.

- Lykke er som kjent subjektivt og «Lykke kan finnes i et lite stykke» vil derfor bety ulike ting for folk. Derfor har vi valgt tre ulike historier som på ulike måter viser disse glimtene av lykke, sier Innstrand.

I reklamefilmen med samefamilien er ikke bare dialogen på samisk, men også merkenavnet og «slagordet» «Lykke kan finnes i et lite stykke».

- Skal vi virkelig vise at vi er nasjonalsjokoladen, må vi inkludere alle nordmenn. Da ønsket vi å inkludere samer, som ikke bare er en viktig del av kulturen vår men likevel sjeldne å se i norsk reklame, sier Torstein Drogseth konsulent i SMFB.

Her kan du se alle de nye filmene til Freia.