Matvareprodusenten Mills med kjente merkevarer som Mills Kaviar og Melange i porteføljen har valgt seg et ut et nytt reklamebyrå å samarbeide med for produktene Soft Flora og Melange. 

- Mills har valgt Kitchen som sitt nye byrå for merkene Soft Flora og Melange. Etter en prosess med flere byråer falt valget på Kitchen sier Jenný Rut Sigurgeirsdóttir, medie-, reklame- og kommunikasjonssjef i Mills.

Dermed velger Mills å legge deler av produktporteføljen sin til det Publicis-eide reklamebyrået som nylig slo seg sammen med mediebyrået Starcom. Mills har tidligere jobbet med både Futatsu Industries og Redink på reklame, men Sigurgeirsdóttir sier det er «en stund siden Mills har hatt et dedikert byrå på disse produktene».

- Det har vært flere som har vært inne, og vi kommer også fremover til å bruke flere byråer. Vi jobber i dag med Anti, Hausmann og We Are Live på deler av porteføljen og nå har vi også valgt oss Kitchen. I prosessen med valg av byrå la vi i denne omgang mer vekt på kompetanse og ressurser i byrået, i stedet for oppgave og brief. Vi ønsket å se på hvor godt byrået var rigget for en kommunikasjonsprosess og den strategiske kompetansen som lå i reklamebyrået. Det var det som var vårt fokus, sier hun.

Kom fra OMD til Mills
Selv om Publicis nå har samlet alle sine byråer i et stort kommunikasjonskonsern som del av strategien Power of One og en reklamebyråpitsj ofte følges av en pitsj på mediebyråsiden, vil ikke ikke Sigurgeirsdóttir forskuttere noen. Byrået samarbeider i dag med Red Dentsu X på mediesiden.

- Det foreligger ingen planer om det på nåværende tidspunkt, sier hun.

Sigurgeirsdóttir startet i Mills for et drøyt år siden etter å vært kundeansvarlig for Orkla i mediebyrået OMD i hele ni år.

- Hvordan har det vært på andre siden?

- Det har vært utrolig gøy å kunne beslutte selv og ikke bare foreslå, sier Sigurgeirsdóttir.

Tøff konkurranse fra meieriene
Selv om både smør og margarin er en del av det norske kostholdet og ligner på hverandre rent visuelt, er det meste annet ulikt. For der smøret kommer fra fløten, er margarin plantebasert. Like fullt er konkurransen i smør- og margarinsegmentet tøff, erkjenner Sigurgeirsdóttir. Der konkurrerer blant annet Mills med meierigiganten Tine. 

- Vi er markedsleder innenfor kategorien margarin og ser at plantebaserte produkter er mer i vekst i utlandet. Markedet i Norge er litt mer satt, sier hun. 

- Nordmenn sogner til smøret?

- Ja det kan du godt si, men Melange er klar markedsleder til matlaging og vi har veldig troen på produktene våre og nyvinninger som flytende Melange. Det er et fantastisk produkt som er i vekst og som vi har veldig trua på, sier Sigurgeirsdóttir.  

Satser på bærekraft
Nå vil hun at kommunikasjonen til Mills skal handle mer om bærekraft og at produktene er sunne og norske.

- Det blir viktig for oss å få frem bærekraftsdimensjonen i margarinkategorien, fortsetter hun.   

- Det er mange som bruker bærekraft i kommunikasjonen sin allerede og nå melder også Mills seg på bærekraftsfesten?

- Det er veldig i vinden ja, men det er ikke noe nytt for oss å jobbe med dette, og vi har de beste forutsetningene for å lykkes basert på produktporteføljen vår. Både Soft Flora og Margarin er sunne, gode og plantebaserte produkter. 70-80 prosent av alle råvarene til Mills er plantebasert. Det har vi ikke vært så flinke til å fortelle. Vi trengte derfor å se på vår kommunikasjon med litt nye øyne, sier hun.

I Kitchen sier rådgiver Bjørn Polmar at byrået allerede er godt i gang med jobbingen.

- Mills, menneskene og margarinkategorien er en udelt positiv og spennende bekjentskap og vi gleder oss til alt det fine som kommer fra den samlede arbeidsgruppen fremover, sier Bjørn Polmar, en av rådgiverne i Kitchen.

Mills er et norskeid selskap med omlag 450 ansatte og som omsetter for 2,1 milliarder kroner. Hovedkontoret holder til på Grünerløkka i Oslo, hvor selskapet har holdt hus helt siden 1885. Fabrikkene ligger i Fredrikstad og Drammen.

På oppslagsbildet ser du fra  venstre: Bjørn Polmar, Sverre Jacobsen, Linn Johnsson, Ola Øvrelid, Kaja Lerfaldet, Torkel Sveen, Nora Gauslaa, Ole Andreas Finseth og Jenný Rut Sigurgeirsdóttir,