Tidligere i juli skrev Kampanje om en svensk reklamekampanje for Burger King som hylles av veganere(!). Burger Kings norske reklamebyrå ligger heller ikke på latsiden i sommer, selv om de har en helt annen innfallsvinkel.

I forbindelse med tenningen av det tradisjonelle Slinningsbålet, et 38 meter høyt sankthansbål i Ålesund, så de nemlig en unik mulighet til å markedsføre sine flammegrillede burdere.

- Burger King har flammegrillet burgere siden 1954, og vi gjør det fortsatt i alle våre restauranter. Likevel er det mange som ikke vet hva flammegrilling innebærer. Derfor ville vi demonstrere flammegrilling for Norge og verden, og vi ville gjøre det på Burger Kings egen måte, sier markedssjef i Burger King, Heidi Moss, i en pressemelding.

Det er de norske byråene New Work, MSL og Starcom som står bak konseptet «Whopper Inferno».

- For fire måneder siden var vi sikre på at dette aldri skulle gå, siden det er et såpass risikabelt stunt. Hele prosessen fra planlegging, sikkerhetsklareringer og tester har vært utrolig spennende og nervepirrende. Men det har vært mange involverte som har jobbet dag og natt for at det skulle gå som planlagt. Så nå kan vi alle endelig puste som normalt igjen, sier kreatør Abel Aga i New Work.

Nå er kampanjen blitt utnevnt til «Editor's Pick» i det amerikanske bransjenettstedet AdAge, og viet spalteplass i Horizont og MediaCat.

. Reaksjonene har nesten utelukket vært gode. Og jeg mistenker at om folk ikke visste at flammegrillet betyr å grille på åpen flamme før, så vet veldig mange fler det nå, sier Frithjov Nerby i MSL som er ansvarlig for Burger King i sosiale medier.

Les også: Burger King hylles for denne reklamen: - En real tankevekker