I februar omtalte Kampanje at Avinor var på jakt etter nytt mediebyrå. Etter det som beskrives som en tøff konkurranse, er det Mindshare som nå kan fortelle at de får fortsette med kunden de allerede har vært med i fem år. 

Det betyr at det blir tre nye år, med mulighet for to års forlengelse. Avtalen skal ha en verdi på opp mot 100 millioner kroner. 

- Det var stor jubel da vi skjønte at vi skulle være med Avinor videre de neste årene. Det er en kunde vi har jobbet tett med i mange år, hvor vi har utviklet en god samarbeidsform som vi nå kan ta videre. Avinor har et viktig mandat som nasjonal infrastruktur og samtidig som noen som sørger for at vi har gode kundeopplevelser når vi skal ut og reise. Den kompleksiteten trigger, sier administrerende direktør i Mindshare, Petter Kjus Skippervold, til Kampanje. 

- Er det en god kontrakt å ha i banken?

- For oss er dette en viktig kunde av flere årsaker. De tilbyr en faglig utfordring, og de er også en norsk kunde med en betydelig størrelse, svarer han. 

Les også: Avinor setter medie-millionene i spill: - Vi vil gjøre alt vi kan

Får ny tillit:

Mindshare og administrerende direktør, Petter Kjus Skippervold, kan ta sommerferie med ny storkontrakt til en verdi av opp mot 100 millioner kroner. Foto: Privat

- Skapte buzz på bakrommet
Selv om det ikke ble et like stort hysteri som da Avinor landet Per Høj i fjor sommer, i en reklamekonkurranse hvor hele 67 byråer deltok, forteller Skippervold at utlysningen skapte «buzz» på bakrommet. Av det Kampanje er kjent med skal alle de store byråene ha vært med i konkurransen. 

- Jeg vet det var en tøff konkurranse, og at det var fulltallig. Det var mange byråer som var koblet på, og vi var klar over at vi måtte levere på vårt beste om vi skulle ha sjans til å nå opp, kommenterer Mindshare-sjefen. 

Markeds- og kommunikasjonssjef i Avinor, Cathrine Fuglesang Frahmholt, bekrefter at det var godt kvalifiserte aktører med, og at Mindshare vant frem i hard konkurranse. Det skal ha vært ni tilbydere med i første runde, før fem byråer ble prekvalifisert. Av disse var det fire som leverte tilbud. 

- Vi har gått runder med tilbydere og det har vært et veldig høyt nivå. Det var Mindshare som hadde det beste tilbudet, og som vi har valgt å forlenge kontrakt med. Vi har hatte t veldig bra samarbeid tidlgiere, og er veldig fornøyd med å fortsette med Mindshare, kommenterer hun overfor Kampanje. 

- «On track»
Med ny millionkontrakt fra Avinor i sekken, får det WPP-eide mediebyrået større fart inn i avslutningen av 2019. 

Og det kan komme godt med, for ifølge Mindshares 2018-tall gikk de med et underskudd på 2,1 millioner kroner i fjoråret. Dette fremkommer av Wpp Norge sitt årsregnskap. Hva omsetningen ble på er derimot enda ikke offentligjort, og Skippervold ønsker ikke å kommentere dette da de er et børsnotert selskap. 

I 2017 endte de for øvrig opp med en omsetning på 405 millioner kroner, et godt stykke ned fra byråets omsetningstopp i 2014 på 560 millioner kroner. Siden den gang har mediebyrået mistet omtrent 50 millioner kroner årlig i omsetning. 

Med underskudd i 2018, blir det byråets andre år på rad med milliontap. De bedrer likevel resultaet noe mot 2017, da de endte opp med et underskudd på 3,2 millioner kroner.  

- 2018 var et år med omstillinger hvor vi investerte kraftig i interne arbeidsprosesser. Vi kan ikke stå stille, og vi ser at vi må gjøre endringer. Derfor har vi investert tungt, og gjort utskiftninger i stallen for å sørge for at Mindshare tar videre steg som et godt kommunikasjonsselskap, kommenterer Skippervold. 

Nå mener han de er der de skal være. 

- I 2019 er vi tilbake «on track», sier Skippervold.