Det tegner ikke til å bli et spesielt godt norsk år i det som går for å være verdensmesterskap i reklame, Cannes Lions, men én norsk jobb har klart å skille seg ut blant de over 30.000 jobbene som sendes inn fra hele verden, og det er «Dyrenes nødnummer» av Try for DNB.

Mandag fikk denne jobben bronseløve i Health & Wellness og i kveld ble den utdelt en enda gjevere sølvløve i Media.

Denne jobben har også rukket å vinne i flere konkurranser allerede, blant annet i Epica og Eurobest. Produksjonsbyrå har vært Tangrystan, mens Apt også har vært deltakende i kampanjen.

Det er Try-teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen som står bak.

Treffer juryene
Ifølge DNB, vet ikke ni av ti hvor de skal henvende seg hvis et kjæledyr er i nød. 800.000 nordmenn skal ha vært i situasjoner hvor de gjerne skulle ha meldt fra, men ikke fått gjort det fordi de ikke vet hvem de skal kontakte. Derfor tok DNB til orde for å opprette et eget nødnummer.

Det har åpenbart falt i smak hos Cannes-juryene.

- Flere i juryen har egne kjæledyr og har opplevd lignende situasjoner hvor de våkner opp tre på natta av at det er noe galt med hunden deres og de fikk bokstavelig talt ikke hjelp. Jeg har ikke kjæledyr selv, men det var folk i juryrommet som virkelig kjente seg igjen i dette scenariet, sa juryleder i Health & Wellness, Shaheed Peera, til Kampanje tidligere i uken.

Les også: Demonstranter kuppet Cannes Lions-festivalen – måtte flyttes med makt

Slik presenterer Try jobben for juryene:Svensk Grand Prix-vinner:
Dette er de eneste løvene Norge har fått så langt i konkurransen. Geelmuyden Kiese hadde to bidrag videre på shortlist i Creative Strategy, men disse nådde ikke opp i kampen om løvene. Heller ikke SMFB hadde hell med sitt bidrag i PR.

I morgen skal løvene i Brand Experience & Activation deles ut. Der har SMFB én shortlist. Fredag deles løvene i Film ut. Der har Per Høj fire shortlist, og Anorak én.

Det er altså fortsatt mulig å toppe fjoråret, da Norge fikk fem løver. To bronseløver til Try, to bronseløver til Anorak og én bronseløve til Morgenstern.

Sverige har hatt noen tunge dager i Cannes med magre to løver så langt, men i kveld fikk svenskene en etterlengtet opptur med Grand Prix i Creative Strategy. Det er byrået Forsman & Bodenfors som henter prisen for jobben «The E.V.A. Initiative» som de har gjort for Volvo.

Se casefilmen her: 

Se også intervju med Kjetil Try etter byråets første bronseløve her: