I en ny reklamefilm viderefører Statens vegvesen kampanjen «Takk for oppmerksomheten». Her skal trafikanter minnes på hvor farlig det kan være å ha «hodet et annet sted». Fjorårets kampanje fokuserte på fysiske distraksjoner bak rattet som mobil, sminking, mat og drikke  Nå er fokus på oppmerksomhet.

- Det holder ikke å bare ha øynene på veien - du må også ha hodet med deg. Når vi forsvinner inn i tanker eller drømmer, er vi ikke klar over det selv. Det viktigste vi kan gjøre er derfor å bli bevisste på at det kan skje, og øve på å gi kjøringen din fulle oppmerksomhet, sier Rita Aarvold i Statens vegvesen.

Los & Co har utviklet den nasjonale trafikksikkerhetskampanjen om oppmerksomhet, etter at byrået vant anbudskonkurransen i 2017.

- Når vi jobber med holdningskampanjer som skal treffe bredt, er det viktig å ligge nær hverdagen til folk. Kampanjeformuleringen «takk for oppmerksomheten» bygger en ny og dypere mening inn i et begrep som er kjent og nært. Vi så en lignende mulighet i å puste liv i munnhellet «å ha hodet med seg», sier kreatør Carina Laurhammer i Los & Co.

Foruten Laurhammer har kreativt team bestått av Jan Cato Tangen og Karl Nystøyl.

Kampanjen består av filmer for tv og sosiale medier, samt radiospoter. Produksjonsselskap har vært Heimlich med Stefan Faldbakken på regi og produsentene Knut Jensen og Kristian Hajdu.

Det er også laget en serie med korte «ekspertfilmer» der en hjemeforsker diskuterer temaet oppmerksomhet.

Se reklamefilmen her: