Samtidig som Bertel O. Steen gjør endringer på reklamebyråsiden, er det klart at Starcom får fortsette som bilimportørens mediebyrå.

Bertel O. Steen står blant annet for importen av KIA, Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, DS Automobiles og Opel. Tidligere i år valgte de å konkurranseutsette mediekontoen sin.

- Bilmarkedet står overfor omfattende endringer. Etter sju år med Starcom var dette derfor riktig tidspunkt for å gjøre en evaluering. Vi har jobbet godt sammen med Starcom i disse årene og fått til mye, men kravene fremover både til innovasjon og effektivisering øker, sier Lillian Hopen Sagaas, innkjøpssjef konserninnkjøp i Bertel O. Steen.

Hun har ledet anskaffelsesprosessen.

- Mediebyrået er en viktig strategisk samarbeidspartner for oss, og vi ville sikre at vi har den riktige partneren med oss videre. Etter en omfattende prosess, der vi har evaluert mange svært gode besvarelser, har vi konkludert med at Starcom er den riktig partneren for oss nå, sier Sagaas.

Tidligere i dag ble det kjent at Mercedes-Benz velger Ernö som nytt reklamebyrå etter 12 år hos Futatsu.

Les mer: Mercedes-Benz gir gass med nytt reklamebyrå – Futatsu kan bli rammet av kutt (abo.)

I Starcom er de selfølgelig glade for å beholde kunden.

- Bertel O. Steen er en partner som vi jobber både bredt og dypt med, og som involverer mange mennesker i byrået. De har vært med oss lenge, og i en periode hvor både Bertel O. Steen og vi som byrå har utviklet oss enormt. Men det er tross alt historie når en slik pitsj går i gang, og det er noe helt spesielt med å få fornyet tillit. Både fordi det vitner om langsiktighet og partnerskapstanke fra kundens side, og som en bekreftelse på at vi evner å fornye oss og forstå utfordringene vi sammen står overfor. Den tilliten skal vi vise oss verdig, sier Jon A. Nævestad som er Managing Director i Starcom.