Saken er oppdatert med kommentarer fra Ernö-sjef Stian Giskeødegård.

Posten Norge har valgt Pol som leverandør av reklamebyråtjenester etter en åpen konkurranse i markedet. Try-byrået blir konsernets samarbeidspartner på markedskommunikasjon i Norge, Sverige og Danmark.

- Vi ser fram til å samarbeide med Pol. Byrået viste god forståelse for konsernets strategi og markedssituasjon og kom opp med gode kreative ideer for våre to merkevarer Posten og Bring. De leverte et konkurransedyktig tilbud som totalt sett var best, sier markedssjef Monica Solberg i Posten Norge i en pressemelding.

- Gleder oss
Dermed bryter Posten med Ernö i Norge og TBWA og Pyramid i Sverige. Ernö har hatt kunden de siste fire årene. Før det var Posten hos Kitchen og Creuna.

- Vi har sett etter et byrå som evner å levere tjenester til oss i et nordisk perspektiv og som forstår de lokale markedene, samtidig som de klarer å få frem merkevarestyrken til Posten på tvers av hele Norden. Pol har overbevist oss med kreative løsninger som leverer på det, sier Solberg til Kampanje.

Det norske byrået har inngått et samarbeid med Ingo i Sverie og Uncle Grey i Danmark på oppdraget. 

- Dette er skikkelig gøy. Vi er imponert over omstillingsviljen og innovasjonskraften i Posten-konsernet. Vi gleder oss til å lage kommunikasjon for sterke merkevarer som Posten og Bring, sier Marius Eriksen, kundeansvarlig for avtalen i Pol.

Verdt 15 mill. i året
12 byråer var meldte sin interesse for avtalen, inkludert Ernö,
forteller markedssjef Monica Solberg i Posten.

- Ernö var med i kampen, men de nådde ikke helt opp denne gangen. Vi har vært veldig fornøyd med Ernö, så det handler ikke om det, men vi er underlagt loven om offentlige anskaffelser og må ut på anbud hvert fjerde år. Denne gangen var det Pol som trakk det lengste strået, sier hun til Kampanje.

Ernö-sjef Stian Giskeødegård mener de tapte på at de ikke kunne tilby Posten Norge et tettere nordisk samarbeid.

- Det er selvfølgelig alltid synd å miste en stor, flott norsk kunde, men samtidig var det slik at Posten så etter en annen type nordisk oppsett enn det vi som et primært norskfokusert byrå har. Da gikk de for en løsning med Pol og det må vi bare respektere, sier han til Kampanje. 

Avtalen gjelder fra 15. juli 2019 og har en varighet på to år, med mulighet for to års forlengelse. Verdien skal være på rundt 15 millioner kroner hvert år. For fire år siden ble verdien på Postens reklameoppdrag anslått til 20 millioner kroner per år.

- Vi har ikke redusert markedsbudsjettene våre, men vi ønsker å bruke mer av dem i markedet og ikke på byråtjenester. Vi har rigget oss slik at vi har en egen content-avdeling og search- og performance-avdeling in-house. Det betyr at byråkostnadene går ned, men markedsbudsjettene holder seg stabile, sier Solheim.