Marcus Hassel (25) og Torkel Skjolden (26) fra reklamebyrået Hausmann har tatt sølv i Young Lions Digital, som er en av flere reklamekonkurranser for unge reklametalenter fra som går parallelt med hovedkonkurransen i Cannes Lions.

- Vi er helt målløse. Dette er for sjukt. Nå skal vi feire så godt vi bare kan, jubler de når de ankommer den norske shortlist-festen i Cannes torsdag ettermiddag. 

Hassel og Skjolden har konkurrert mot team fra 40 land. Briefen kom fra WWF og gikk ut på å få millenniumsgenerasjonen til å donere penger månedlig. Tidligere i dag fikk de vite at de var blant ti team som kom videre på shortlist, og til slutt ble det altså en imponerende andreplass på duoen.

- Det har vært veldig nervepirrende. Det er uvant å kjenne på presset mens man jobber med en idé, men det har vært veldig gøy, sier de.

Hassel og Skjolden ble ansatt i Hausmann for et drøyt år siden. Da kom de fra Westerdals.

- Litt idealistisk
I år sender Norge ned unge team i alle sju kategoriene i Young Lions, som arrangeres under Cannes Lions festivalen. Det betyr at 15 norske talenter er i sving i løpet av uka.

- Norge sender team i alle kategorier, og det har vi egentlig gjort de siste 5-6 årene. En kritisk suksessfaktor for det er samarbeidet med bransjeorganisasjonene som representerer deltakerne. Ellers hadde vi ikke fått det til, sier Espen Strand Henriksen, som er norsk Young Lions-ansvarlig.

Og de norske reklametalentene henter ofte hjem medaljer. Henriksen viser til at Norge er rangert på åttendeplass over historiske Young Lions-vinnere.

- Personlig er det noe litt idealistisk over å sende unge talenter inn i løvejungelen, også for å sette Norge på kartet. Uavhengig av om de vinner eller ikke, sier han.

Les mer: Try-team smykker seg med sølv i Cannes Lions – vinner på nytt med «Dyrenes nødnummer»

- Utrolig gøy
Tidligere i dag var det Mimmi Christensen (25) og Andrea Tjøsvoll (25) fra Design Metric som fikk juryens dom. I et intenst halvannet døgn har duoen jobbet med å løse briefen de har fått fra WWF, som har gått ut på å lage en visuell identitet til en gruppe klimaaktivister som kjemper for politisk gjennomslagskraft. 

- Det har vært kjempespennende. Det er utrolig gøy å konkurrere med de flinkeste folka fra hele verden, sier Christensen.

Designteamet fikk ikke realisert drømmen om å bli ropt opp som en av tre vinnerteam. I stedet gikk bronsen til Brasil, sølvet til Ukraina og gullet til Russland.

- Det er jo litt skuffende, men det går fint. Vi er fornøyd med det vi har levert, sier de to.

Nå skal de delta på en debriefing før de senker skuldrene og tar inn alle inntrykkene fra reklamefestivalen.

- Vi har vært så opptatt, så vi har ikke fått vært på noen konferanser eller foredrag. Så nå skal vi skise inn flest mulig foredrag sånn at vi får gjort det før vi drar hjem.

Slik gikk det da vinnerne ble lest opp i Young Lions Design:Les også: Cannes Lions har kvittet seg med 150.000 plastflasker -nå må de bryne seg på reklamebransjens flyskam

Her er alle årets Young Lions-deltakere:

Young Lions Media (arrangert av Mediebyråforeningen): 
Hanna Sandström og Aurora Bjerke fra MediaCom

Young Lions PR (Arrangert av Abelia):
Siv Martine Nyborg og Karen Brynildsen fra Gambit H+K

Young Lions Digital (arrangert av INMA):
Marcus Hassel og Torkel Skjolden fra Hausmann

Young Lions Marketers (arrangert av ANFO):
Line Stenseth og Grete Noem fra Mills

Young Lions Film (arrangert av CAPA):
Glenn Haugen og Zakarias Nadir fra Tante Randi

Young Lions Print (arranger av Amedia):
Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland fra Good Morning

Young Lions Design (arrangert av Grafill):
Andrea Tjøsvoll og Mimmi Christensen fra Metric Design

Sannhetens øyeblikk:

Her er Mimmi Christensen og Andrea Tjøsvoll er minutter fra å få vite om de får pallplassering i Young Lions Design. Foto: Eivor Eriksen