I fjor høst jaktet Flytoget på nytt PR-byrå, og valgte å droppe tidligere byråpartner Zynk til fordel for Kruse Larsen. Nå har de også jaktet på reklamebyrå, og tidligere byråforbindelse Los & Co fikk ikke fornyet tillit etter en pitsj.

Til Kampanje forteller markedssjef Lotte Mathilde Queru at prosessen med å finne et nytt reklamebyrå startet i januar. Hun kom selv inn som markedssjef i Flytoget i september i fjor etter seks år som merkevaresjef i Storebrand. 

- Etter stor interesse gjennom utsendt konkurransegrunnlag, hadde vi to runder med fem utvalgte byråer, hvorav tre var med i siste runde, før vi landet på Anorak. Siste runde forløp seg som en pitsj. Til tross for enorm interesse, og svært gode leveranser fra byråene spesielt i de to siste rundene, var vi ikke i tvil om å velge Anorak, sier Queru.

- Hvorfor fikk ikke Los & Co fornyet tillit?

- Los & Co var med i kampen helt til det siste, men nådde ikke helt opp denne gangen. Vi har vært veldig fornøyde med Los & Co, men ble imponert over Anorak i løpet av pitsj-prosessen. De er en kreativ gjeng med god erfaring fra å ha jobbet med både premium merkevarer og nærliggende bransjer som luftfart. Det tror vi kommer godt med nå som konkurransen er skjerpet i markedet, og vi må jobbe enda hardere for å sikre kundene, sier hun.

Les også: Flytoget får ny PR-partner - Zynk fikk ikke fornyet tillit

Tredje byrå på seks år
Flytoget har altså hatt Los & Co som reklamebyrå i tre år siden 2016, og før der igjen var det McCann som hadde kontoen - også de i tre år. Anorak blir altså 

- Dere synes ikke det er for ofte, da?

- Flytoget er underlagt loven om offentlige anskaffelser og går derfor alltid ut på konkurranse ved anskaffelser. I tillegg har vi god erfaring med å gå ut på anbud i jevne mellomrom. Da får vi ny energi, nye ideer og nye tanker, sier Queru til Kampanje. 

Les også: Flytoget bytter reklamebyrå

Det er Mediacom som er mediebyrået til Flytoget.

Gutte- og jentefilm:

I det nye kommunikasjonskonseptet som Anorak har laget for Flytoget er det produsert én film med en gutt, og én film med en jente i hovedrollen.

Anorak er i gang
Hos Anorak innrømmer partner og rådgiver Rune Roalsvig at Flytoget er en drømmekunde. Avtalen mellom Flytoget og Anorak har en varighet på fire år.

- De er blant de aller sterkeste merkevarene og beste markedsavdelingene i Norge. Vi er allerede i gang med et stort og spennende samarbeid som raskt vil materialisere seg i form av både kommunikasjon, tjenester og produkter, sier han til Kampanje.

Roalsvig har tidligere jobbet i Kitchen, som hadde Flytoget som kunde i de fem årene mellom 2008 og 2013. Men Roalsvig forteller at han ikke jobbet med kunden den gangen.

- Jeg jobbet ikke med dem da de var i Kitchen. Jeg jobbet med dem da de var i Leo Burnett, i tiden med Berit Kjøll og Thomas Havnegjerde i ledelsen. Derimot jobbet min kollega Ellen Sørnes Hilleren med dem mens de var i DDB , og senere også i Kitchen. Det er alltid en fordel å ha Ellen på laget, sier han.  

Det kreative teamet hos Anorak har vært Pål Høyer Andreassen, Magnus Høgeberg Hansen, Tone Janson og Anna Berg.

Se den første av de to reklamefilmene her:

Skal ha tydeligere kommunikasjon
Denne uken kommer de første resultatene fra det ferske samarbeidet – to nye reklamefilmer som fokuserer på budskapet om at barn reiser gratis sammen med voksne.

- I tillegg jobber vi parallelt med helt nytt reklamekonsept for Flytoget. Dette var også en del av pitsjen som vi jobber videre med nå. Ny kommunikasjon kommer til å være tydeligere på hvorfor du bør velge Flytoget, og ikke minst at du skal få enda mer lyst til å velge Flytoget, forteller hun.

Produksjonsselskap for filmene har vært Film Company med Sigve Aspelund som regissør og Caroline Werring som produsent.

Her kan du se den andre reklamefilmene Anorak har laget for Flytoget. 

På bildet i toppen ser du teamet fra Anorak sammen med markedsavdelingen i Flytoget. Fra venstre Rune Roalsvig (Anorak), Lotte Mathilde Queru (markedssjef i Flytoget), Nicolai Bryde (kommersiell direktør i Flytoget), Ellen Sørnes Hilleren (Anorak), Pål Høyer-Andreassen (Anorak), Magnus Høgberg Hansen (Anorak) og Elisabeth Søråsen (Anorak).