I dag kom shortlister i kategoriene «Creative Data», «Creative Strategy», «Direct», «Media», «PR» og «Social & Influencer».

Geelmuyden Kiese har to bidrag videre på shortlist i «Creative Strategy». Begge disse er laget for Manpower – «Sett spillerfaring på CV'n». Bidraget er videre i underkategoriene «Consumer Services B2B» og «Audience insight». Dette bidraget er laget sammen med Mindshare. I denne kategorien var det sendt inn sju norske bidrag.

I «Media»-kategorien er «Dyrenes nødnummer», som Try har laget for DNB sammen med Tangrystan - videre på shortlist to ganger. Denne jobben vant bronseløve i «Health & Wellness» i går. Her er underkategoriene «Corporate Social Responsibility» og «Social Behaviour & Cultural Insight». I «Media»-kategorien var det sendt inn 12 norske bidrag.

Les også: Try og DNB starter den norske løvefangsten med nødnummer for dyr

I «PR» har Norge ett bidrag videre på shortlist, og dette bidraget er det SMFB som står for. De er shortlistet for et stunt for kunden Ikea, der de solgte stolen som den daværende amerikanske presidenten Barack Obama hadde sittet i.

Denne jobben er også kreditert Mediacom og Trigger. Underkategorien her var «Breakthrough on a budget». Norske byråer har i år valgt å sende inn åtte bidrag i PR-kategorien.

Les også: Satte Obama-stol i billigkroken - nå høster SMFB internasjonal oppmerksomhet

Vinnerne i disse kategoriene blir kjent onsdag kveld.

Det ble ingen norske shortlister i kategoriene «Creative Data», «Direct» eller «Social & Influencer».

Kategori Byrå Annonsør Bidrag
Creative Strategy (A07) Geelmuyden Kiese Manpower «Sett spillerfaring på CV'n»
Creative Strategy (B02) Geelmuyden Kiese Manpower «Sett spillerfaring på CV'n»
Media (A12) Try DNB «Dyrenes nødnummer»
Media (F04) Try DNB «Dyrenes nødnummer»
PR SMFB Ikea «Billigkroken»