Etter 25 år i Mediaforum, bekrefter Trine Vik at hun til høsten skal forlate lederstillingen hun har hatt siden 2011.

- Akkurat tidspunktet er litt usikkert enda, men jeg sitter over konferansen (Mediekonferansen, red. anm.) og blir i Mediaforum hvertfall ut oktober, og kanskje ut året. Da går jeg til en mer administrativ prosjektlederstilling hos Maverix, forteller Vik til Kampanje.

- Hvordan blir det å gå fra en bransjeorganisasjon og ut i bryåverdenen?

- Det blir veldig, veldig spennende. Det er et fantastisk miljø, og det er spennende prosjekter og veldig fine folk. Det gleder jeg meg skikkelig til.

- Har aldri jobbet i den type bransje
Vik forteller at hun kjenner Maverix-sjef, Linda Nordheim, godt fra sin tid i Mediaforum, og at hun allerede har sittet sammen med Maverix i ett års tid. Der har hun både skjøttet Mediaforum samtidig som hun har bidratt noe hos Maverix når hun har hatt ledig kapasitet. 

- Som erfaren prosjektleder gleder jeg meg til å jobbe med nye områder og spennende prosjekter i Maverix. Her er det mye fokus på film og levende bilder, som er et område jeg ser frem til å utfolde meg innen. Jeg har aldri jobbet i den type bransje, men jeg kjenner miljøet godt, sier Vik.

Maverix-sjef, Nordheim, forteller at de gleder seg til å få Vik på plass. 

- Trine har mer enn 30 års erfaring fra mediebransjen, noe som blir svært verdifult for oss i tiden fremover. Flere og flere av kundene våre trenger også medieråd og håndtering, sier hun til Kampanje.

- Vi ønsker ikke bare folk med samme erfaring
At Vik ikke har arbeidserfaring fra bransjen, er ikke Nordheim bekrymret for. 

- Hun har ikke jobbet med reklame, men den erfaringen hun sitter med, som det å holde budsjetter og å gjennomføre prosjekter, kompenserer lett for det. Vi ønsker ikke bare folk med samme erfaring. Verden endrer seg, sier hun. 

Hun trekker også frem at Vik er en «fixer». 

- Hun hiver seg rundt og fikser ting. Alt fra produksjonssteder, eventer og samarbeidspartnere med mer. Hun kommer til å ta en del av det administrative, slik at vi andre kan bruke tid på kunder og produksjoner. Trine har også et nettverik bransjen som er av de sjeldne, forteller Nordheim videre. 

Åpen for styreverv
Nå tar Vik fatt på sitt siste år som ansvarlig for Mediaforums ve og vel, som både inkluderer markering av Mediaforums 45-års jubileum og Mediekonferansens 40-års jubileum. 

Selv om hun nå gjør overgang til byråbransjen, forteller Vik at hun alltid vil ha Mediaforum i tankene. Hun er heller ikke fjern for å hjelpe til i fremtiden. 

- Om det åpner seg opp styreverv der så er jeg åpen for det. Jeg har hatt en strålende tid i Mediaforum gjennom mange år, og jeg har møtt så mange engasjerte, flinke og interessante folk. Det er et fantastisk engasjement ute i bransjen, avslutter Vik.