Fredag kveld ble de siste prisene delt ut i Cannes Lions. To norske byråer hadde fem filmer på shortlist. Anorak sto for ett shortlist-bidrag med «We Follow You» som byrået har laget for KLP sammen med Bacon.

I tillegg hadde Per Høj videre hele fire filmer, og disse fire filmene har fått én bronse som kampanje som på norsk heter «Dette er deg i fremtiden». Kampanjen er laget for Nordea pensjon – se alle filmene lenger ned i denne saken.

Denne kampanjen ble lansert november 2018, og er produsert av Fus!, med Uhørt og Shortcut på etterarbeid. Regi på disse filmene, som inngår i en serie på ti onlinefilmer, har vært Morten Borgestad. Filmene har vært vist på Facebook, YouTube og Instagram.

Kampanjen vant også gull under Gullblyanten tidligere i år. 

Les også: Anorak og Per Høj kjemper om filmpriser i Cannes

Kreativt team på denne kampanjen har vært AD Aslak Aalberg og tekstforfatter Axel Bjørne-Larsen.

Per Høj-leder Håkon Fretheim gleder seg over bronseløven.

- Dette er ærlige og ujålete filmer. En typisk Per Høj-idé. Vi er kjempestolte, sier han.

Da Kampanje snakket med Fretheim i april, kunne han fornøyd konstatere at lønnsomheten i byrået har bedret seg på egen kjøl. For 2018 var første fulle driftsår som selvstendig byrå utenfor Saatchi-systemet.

Og nettopp årets Cannes-bronsevinner for Nordea var én av jobbene Fretheim trakk frem som en kampanje han var stolt av fra i fjor. 

- Det er veldig kult at jobben som våre yngste kreatører Aslak og Aksel har gjort for Nordea, gjorde det så bra i Gullblyanten. Eller kanskje du ikke skal skrive navnene deres, da ringer vel de store byråene tvert, uttalte han til Kampanje den gang. 

Les også: Reklamebyrå kvittet seg med Saatchi-navnet – nå tjener de ti ganger så mye penger (Abo.)

Av de totalt 47 filmene som norske byråer sendte inn til film-kategorien i år, ble det fem shortlister og én bronseløve. Den totale fasiten av de 186 jobbene som ble sendt inn fra Norge, er 15 shortlister, én sølvløve og to bronseløver.

Les også: Norske reklametopper misfornøyde med prisfangsten i Cannes: - Lov å si at man er skuffet (Abo.)

Se alle fire filmene her:

«Wassup»:

«White walkers»:

«Sideboob»:

«Dab»:

Amerikansk kampanje vant Grand Prix
Årets Grand Prix-vinner, ble en kampanje som det amerikanske byrået Droga5 har laget for The New York Times. Kampanjen består av fem filmer.

Her kan du se én av de fem filmene (artikkelen fortsetter under filmen): 

Det danske byrået Co, som er del av Thomas Høgebøls The North Alliance (Noa), vant én sølvløve og én bronseløve med filmen «The Lift» for skokjeden Bianco. 

Det ble ingen svenske film-løver i år.