Selv om det har vært tøffe tider for Bonniers medievirksomhet i Norge, går det bedre innenfor markedsføring og reklame. Innholdsbyrået Spoon økte omsetningen til 44 millioner kroner og landet på et overskudd på 4,2 millioner kroner.

Dermed hang ikke lønnsomheten helt med i omsetningsveksten. Omsetningsveksten var på 18 prosent, mens resultatveksten endte på fem prosent sammenliknet med 2017.

- I 2018 flyttet vi til nye større lokaler der vi kan vokse, og vi investerte i kompetanse ved å ansette flere flinke folk. Vi var forberedt på en nedgang i resultat som følge av disse to investeringene, men landa likevel godt på beina. Det er takket være fantastiske ansatte og godt samarbeid med kundene, sier daglig leder Marte Ramborg.

- Er det et mål å passere 50 millioner i omsetning?

- Det er ikke et mål å bikke 50 i 2019. I år skal vi høste av de investeringene vi gjorde i fjor.  Vi vokste kraftig i fjor, men tror ikke nøkkelen til vår suksess er vekst alene. Vi skal konsentrere oss om å levere god kvalitet til de kundene vi har og selvfølgelig også nye som kommer inn, og sikre at vi utnytter våre ressurser best mulig, sier Ramborg.  

Spoon har nå 30 medarbeidere som leverer strategisk rådgivning, historiefortelling i tekst, bilde, video, lyd og design og målrettet distribusjon.

- I likhet med resten av kommunikasjonsbransjen har vi vært gjennom en total omlegging til den digitale tidsalder de siste årene. Det er en til tider krevende øvelse både for kundene og oss, sier hun.

Spoon er del av Real Agency Group, et byrånettverk med virksomhet i Finland, Sverige, Norge og UK. I tillegg til Spoon finner en også byråer som OhMy, Trickle, The Domain Was Taken og Infunnel. Omsetningen her var på 322 millioner kroner og overskuddet var på 18 millioner kroner.

- Det er fantastisk å se hvordan de ulike delene av Real Agency Group kompletterer hverandre og hvordan stadig flere kunder bruker flere deler av gruppen. Vi har funnet en miks som virkelig fungerer, sier Anders Ribba, konsernsjef i RAG.

Se alle tall til Spoon for 2018. Alle tall i MNOK.

Spoon 2018 2017 Endring i prosent
Omsentning 44,3 37,5 + 18
Driftsresultat 4,1 3,9 + 5
Resultat før skatt 4,2 4,0 + 5