Produksjonsselskapet Babusjka har inngått et samarbeid med organisasjonen Chooose for å kunne levere klimanøytrale reklamefilmproduksjoner. Nå er de klar med sin første leveranse etter det grønne skiftet, og det for DNB og reklamebyrået Pol.

De mener restultatet har blitt den første reklamefilmproduksjonen som med rette kan kalle seg klimapositiv.

- Da vi foreslo grønn produksjon i første møte med Pol, var responsen veldig god. De var fremoverlente, tok eierskap til prosessen, og viste stor vilje til å imøtekomme de forpliktelsene en grønn produksjon krever, sier kreativ leder i Babusjka, Mads Astrup Rønning.

Ved hjelp av en sjekkliste på rundt 50 punkter, har Chooose regnet seg frem til en klimascore på 76,5 poeng av 100 mulige på akkurat denne produksjonen. De resterende 23,5 poengene, samt det reelle CO2 avtrykket (3 061kg) har blitt dobbelt kompensert for av DNB, som har valgt å gi et FN-sertifisert vindmølleparkprosjekt i Vietnam sin støtte.

Sjekklisten tar høyde for alt fra transport, til kostymer, scenografi, mat, belysning, gjenbruk og resirkulering.

- Vi er veldig glade for å bli med på dette, og all honnør til Babusjka. Vi har bare sett starten på en lang rekke endringer hele bransjen må gå sammen om. Pol er også nylig FN-verifisert, og har forpliktet seg til klimakonvensjon Climate Neutral Now. Det betyr at vi gjennomfører en rekke tiltak for å redusere utslipp av klimagasser. Som et resultat av dette er nå også alle ansatte i Pol klimapositive, sier Petter Bryde i Pol.

Også i DNB er entusiasmen stor for å være med på prosjektet, kan markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde fortelle.

- DNB har lenge jobbet med samfunnsansvar og for å integrere dette tett på forretning. Med vår nye strategi er bærekraft en av fire satsningsområder, der vi blant annet bidrar med lån og investeringer for bærekraftig vekst. I dette arbeidet er det skikkelig motiverende å se at samarbeidspartnerne våre drar i samme retning for å ivareta miljø og klima. All ære til Babusjka og Pol for å se på egen drift med nye, grønne øyne. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt – og til sammen utgjør det en stor forskjell. Jeg håper flere byråer og produksjonsselskap følger i de klimavennlige fotsporene til Pol og Babusjka fremover.

Se filmen her: