Reklamebyrået Mos er ikke landets aller største, men de tre reklame-gründerne kan melde om en opptur i sitt første driftsår. Byrået som ble startet av de tre North Alliance-utbryterne, Line Fjærvoll, Juliane Stensrud og Helena Egeland viser til en driftsinntekt på 2,5 millioner og et lite plussresultat på 280. 000 kroner.

- Vi er fornøyd med vårt første driftsår og opplever økt pågang i år, sier byrågründer Helena Egeland.  

Mos jobber med selskaper som står klare til å kommersialisere seg eller som ønsker å ta en tydelig posisjon i et marked, dette innebærer et strategisk og kreativt fokus på både design og reklame.

- Kundene kommer ofte til oss med et ferdig produkt de er klare til å lansere i markedet. Det å få inn en designer gjør at vi kan spille på enda flere strenger samtidig og kjøre mer parallelle reklame- og designløp. Dette gir rom for enda flere spennende prosjekter og nye kunder, legger Egeland til.

Byrået jobber i dag med kunder som Eyr, Nettbil, Mesh, Tribe og Dimension 10, men har i løpet av året jobbet med langt flere.

- Mange i bransjen vår var skeptiske til at vi skulle jobbe med vekstbedrifter, men vi opplever stor pågang og et marked med stort potensiale. Siden start har vi jobbet med over 18 ulike vekstbedrifter og hjulpet de å kommersialisere seg, sier Juliane Stensrud.

Nå benytter de anledningen til å ansette for første gang. 

- Resultatet gir oss en gyllen mulighet til å ansette en dyktig grafisk designer. Det å få inn Marie Payan markerer etableringen av et enda sterkere designtilbud, sier Egeland.

Payan er utdannet fra ECV, Creative School and Community i Paris, og har siden det jobbet som grafisk designer, både selvstendig og i byråer som Freiland og Tomorrow creatives.

- Jeg har fulgt med på Mos siden oppstarten, og gleder meg til å bygge byrået videre. Mos er et sted hvor jeg får jobbe med spennende tjenester og produkter og blir en del av et kreativt og ambisiøst miljø som utfordrer, lærer og har det hyggelig sammen, sier Payan som altså blir ansatt nummer fire i reklamebyrået.