En drøy måned etter at Kampanje omtalte 2018-tallene til hybridbyrået Storylounge, slår selskapet seg selv konkurs. Det er Dagens Næringsliv som melder dette mandag kveld.

Daglig leder Olav Øen sier til avisen at selskapene i Storylounge ikke har noen stor utestående gjeld, men at de manglet likviditet i en periode der de håpet å lande nye prosjekter.

- Vi hadde god fart i begynnelsen på første kvartal, med en god omsetning og flere spennende prosjekter under utvikling for tv-kanaler og kommersielle kunder. Men disse prosjektene har tatt lengre tid å lande enn forventet. Det har medført at selskapet ikke har penger til videre drift. Så måtte vi ta konsekvensene av det og begjære oppbud, sier Øen. 

Dette skjer bare uker at Øen kunne fortelle Kampanje at de hadde store planer for inneværende år.

- 2019 blir spennende i forhold til tv-formatene også kommer vi til å fortsette utviklingen av konsulentdelen og den kommersielle innholdsproduksjon. Nå har vi et år på baken og satser på at vi skal klare å få mer volum og litt mer på bunnlinjen. Vi har større ambisjoner enn tallene for 2018 viser, sa Olav Øen til Kampanje i april.

Storylounge hadde i fjor opparbeidet seg en omsetning på 12,1 millioner kroner i sitt første fulle virksomhetsår - 2018 - med et resultat før skatt på 0,4 millioner kroner.

Det er først og fremst produksjonsdelen av selskapet som gir mest omsetning. Her jobber Storylounge sammen med byråer som Trigger og Naug & Venner på kunder som Intersport, Norwegian og S-banken. I tillegg tilbyr også Storylounge tjenester innenfor strategi og kommunikasjon innenfor et område som heter Storylounge Consulting. 

Selskapet ble i sin tid startet av tidligere TV 2-rådgiver og konsulent Fredrik Geelmuyden. Han fikk med seg tidligere Monster-gründer, Olav Øen samt sjefen i tv-produksjonsselskapet Nice One, som er et søsterselskap av Monster, Thomas Houge. på satsingen. 

Houge sluttet etter i selskapet for å starte opp videoannonseselskapet Seen This. 

Les også: