I disse dager lanserer Gjensidige sitt nye kommunikasjonskonsept «Å dele er et valg». Første uttak er fem nye filmer som reklamebyrået Ernö har laget.

For nå er det over og ut for Olsenbanden som har vært et gjennomgangstema i Gjensidiges kommunikasjon i fem år.

- Det er med skrekkblandet fryd at vi går bort fra et konsept som har skapt rekordhøye resultater år etter år. Når vi likevel gjør det, er det fordi analyser peker på at vi kan skape ytterligere effekt gjennom å bygge mer opp under det Gjensidige står for, sier markedssjef Gro Grotle.

- Er det trist å si farvel til Olsenbanden?

- Trist vil jeg ikke si at det er. Vi føler at vi i løpet av de fem årene vi har hatt med Olsenbanden-konseptet, har hentet ut det potensialet som lå der. Vi er nok mer spent på hvordan mottaket blir, gitt de svært gode resultatene vi har skapt med forrige konsept, sier hun til Kampanje.

Olsenbanden-konseptet har blitt premiert i Anfo Effekt to ganger, samt i Stella, Gullfisken, Gulltaggen og Gullblyanten, opplyser Grotle.

Saken fortsetter

Lanserer nytt konsept:

- Vårt nye konsept - «Å dele er et valg» – tar tak i vår egenart som selskap på en enda tydeligere måte, og kan bidra til at vi når de høye målene vi har satt oss, sier Grotle. Foto: Gjensidige

- Deler der det ikke er normalt å dele
I sentrum for den nye kommunikasjonen er det faktum at Gjensidige deler ut kundeutbytte til sine kunder - og dette er illustrert gjennom en rekke små hverdagssituasjoner, hvor det heller ikke er normalt at folk flest velger å dele.

- Vårt nye konsept - «Å dele er et valg» - tar tak i vår egenart som selskap på en enda tydeligere måte, og kan bidra til at vi når de høye målene vi har satt oss, sier Grotle.

De valgte ut hverdagssituasjonene sammen med Ernö, forteller hun til Kampanje.

- Her har vi hatt god hjelp fra dyktige kreatører og regissører til å finne fortellinger som vi tror folk vil kjenne seg igjen i, på tvers av våre ulike målgrupper: Enkle hverdagsfortellinger der folk deler noe de vanligvis ikke hadde trengt å dele. Litt som når et forsikringsselskap deler overskuddet sitt med kundene sine. 

- En annen måte å tenke på
Grotle avviser at det nye konseptet koster mindre å lage enn det forrige konseptet.

- Det er mer en annen måte å tenke på. I stedet for å gjøre én stor enkeltfilm, har vi valgt et idéunivers som har gjort oss i stand til å lage flere uttak mot ulike målgrupper. Det er også i tråd med utviklingen som har skjedd på mediesiden etter at vi lanserte Olsenbanden i 2014 - hvor man nådde flere mennesker på færre medieflater, sier hun.

Totalt skal Gjensidige betale ut 2,15 milliarder kroner i kundeutbytte.

Kampanjen består av materiell for tv, kino, web, boards og sosiale medier.

Hos Ernö har kreativt team vært Ulrik Solum WaagsetherSindre Veseth FossEirik BurholSilje BruvikDagmar Kollstrøm og Trond Vestengen. Produksjonsselskap har vært Bleck, ved produsent Miriam Eeg og regiduo Lars Åndheim og Christopher Lossius.

Se to av filmene her (Alle fem filmene legges ut på Kampanjes Instagram-konto):