Michael Legendre kommer fra stillingen som landssjef hos Apsis, et selskap som spesialiserer seg på datadrevet markedsføring, hvor han har vært de siste tre årene. Han har i tillegg over 12 års medie- og kommunikasjonserfaring i bransjen, blant annet fra Startsiden/ABC Nyheter og A-pressen.

- Vi er utrolig glad for å få med oss Michael på laget. Å ansette en så sterk profil som han, er et strategisk grep for å styrke oss som et av landets råeste byråer innen automatisert markedsføring. Michael er faglig sterk, har mye ledererfaring og kjenner bransjen godt, sier Lars Kristiansen, byråleder i Isobar, til Kampanje.

Fra før av har Dentsu-byrået hentet inn Ville Sivonen fra Accenture Interactive, som et ledd i satsingen på datadrevet og automatisert markedsføring. Nå styrker de kompetansen lokalt i Norge, hvor Sivonen skal bygge opp en ny avdeling. I løpet av 2019 tar Isobar sikte på å ansatte to til tre personer til med «Martech»-kompetanse. Kristiansen forteller at byrået har store ambisjoner for de kommende årene, og at Legendre blir en viktig brikke.

Les også: Ny Accenture Interactive-topp går til byråbransjen

- Som teknologi- og markedsføringsnerd kunne jeg rett og slett ikke si nei til muligheten til å være en del av Nordens ledende tech-miljø. Etter tre utrolig lærerike år i Apsis, har jeg sett hvordan mange selskaper ikke klarer å utnytte den gullgruven de har i all kundedataen, sier Legendre.

Han peker på at det ofte kommer av at man ikke har systemene eller kompetansen til å utnytte den.

- Mange forstår heller ikke hva automatisert markedsføring er. Det vil jeg gjøre noe med. Jeg brenner for at kundedata skal brukes til fordel for sluttkunden, slik at de får relevant informasjon, sier Legendre.

Isobar Norge er en del av Isobar Nordic, som har satset på automatisert markedsføring i flere år. Isobar leverer til både lokale og internasjonale kunder på tvers av Dentsu-alliansen.