Det er duket for enda hardere kamp i hvitevare- og elektronikkmarkedet når den danske hvitevarekjeden Skousen for alvor satser i det norske markedet. Det er kommunikasjonsbyrået PR-operatørene med mediebyrået Mood som skal håndtere kunden i det norske markedet.

- Vi undervurderte nok forskjellene mellom det danske og norske markedet da vi etablerte oss. I Danmark er vi godt etablert og markedsleder. I Norge er vi en utfordrer i et tøft norsk marked, og det er en annen posisjon. I tillegg er det noen kulturelle forskjeller som vi må ta hensyn til, sier administrerende direktør Majken Pape i Skousen.

Derfor gikk Skousen på tampen av høsten i fjor – til PR-operatørene og de to partene har samarbeidet i utviklingen av et nytt konsept de håper skal treffe godt i både det norske og det danske markedet.

- Vi har lenge vurdert å erstatte det danske reklamekonseptet også. Da vi jobbet oss inn på det nye norske konseptet var vi ikke i tvil om at dette var et konsept som også ville fungere godt på det danske markedet. Derfor så vi muligheten til å kjøre reklamen i begge landene, sier Pape.

Stian Rønvåg i PR-operatørene sier til Kampanje at de er klar over at Skousen kaster seg inn i en bransje med sterke konkurrenter.

- Det er ikke en umulig oppgave, men krevende med sterke konkurrenter. Bruk av merkemarkører, mediebudsjettet og konsept/budskap vil avgjøre mye, sier han.

Det første resultatet av det nye samarbeidet, er altså en ny merkevarebyggende film. Her beskrives flere mulige utfordringer knyttet til å vaske klær – blant annet får en mobiltelefon en skikkelig skyllerunde i vaskemaskinen. Rønvåg forteller at telefonen i filmen fikk seg en ordentlig vask.

- Joda, den fikk nok gjennomgå, men heldigvis kan vi stoppe vaskemaskinen... Så den døde heldigvis ikke. Derimot måtte vi plukke fra hverandre en vaskemaskin for å få til dette «point of view», sier han.

Produksjonsbyrå har vært Bleck.

Se filmen her: