I dag har bank- og forsikringsgiganten Storebrand hatt premiere på konsernets nye kommunikasjonskonseptet «Gode penger» - som de har utarbeidet sammen med reklamebyrået Anorak. Målet med den nye satsingen er å overbevise kundene om at det er Storebrand som er det rette valget for kunder som er opptatt av hvordan spare- og pensjonspengene plasseres.
- Men løser man miljøspørsmålet med å spare hos Storebrand?
- Alle tiltak og grep folk tar i hverdagen for å leve mer bærekraftig er viktig. Vi vil bidra der vi kan. Sparing er ett av flere grep folk kan ta i hverdagen for å leve mer bærekraftig. Dette er et tiltak som virkelig kan monne: Halvparten av pengene på verdens børser er pensjonsmidler. Spare- og pensjonspengene investeres i selskaper verden over, og velger man feil leverandør, risikerer man at avkastningen kommer fra investeringer i for eksempel kullselskaper, som er en klimaversting, forteller markedsdirektør Kathinka Sommerseth til Kampanje.
- Dere er ikke redd for å provosere for eksempel norsk industri?
- Nei. Tvert imot er mange norske selskaper gode på bærekraft. Vi er Norges største private kapitalforvalter og investerer i mange selskaper. Målet for våre bærekraftige investeringer er ikke først og fremst å utelukke selskaper fra våre investeringer – men å påvirke dem gjennom å være en aktiv og krevende eier, slik at vi dytter dem i en mer bærekraftig retning. Det mener vi er til det beste for både selskapene selv, kundene og ikke minst kloden vi bor på, sier hun.
Valgte sparegris
Storebrand og Anorak la hjernene sine i bløt for å komme på en god idé til det nye kommunikasjonskonseptet.
- «Gode penger» er resultatet av at vi, gjennom grundige analyser, har sett at de fleste ikke ser sammenhengen mellom sparing og bærekraft. Men når de først blir fortalt at det er en sammenheng, opplever de det som motiverende. Sammen med vår partner, Anorak, har vi lett etter et kreativt grep som kan illustrere hvilken makt som ligger i sparepenger, sier leder for merkevate og kreativ strategi i Storebrand, Svein Sælid
Og valget falt på en sparegris.
- Ideen om å bruke sparegrisen som «inngangsport» til historien, er et grep som både gjør en komplisert historie enkel å forstå – og lettere for folk å se at hvor du plasserer sparepengene er ett av flere mulige tiltak i hverdagen for å leve mer bærekraftig.
Lanseringskampanjen består av flere elementer på tvers av betalte egne og fortjente flater, med to reklamefilmer som blir vist både på tv og nett i sentrum., omfattende online annonsering og internt produsert innhold som distribueres på egne og betalte flater.
Se filmen her (artikkelen fortsetter under filmen):
Største satsing på lenge
Selv om Storebrand ikke ønsker å avsløre hvor mange kroner de har brukt på konseptet, bekrefter markedsdirektør Kathinka Sommerseth at dette er en stor satsing.
- Endelig sum gjenstår å se, men dette er den største satsningen vår på lang tid. Det handler ikke bare om kostnadene ved selve kampanjen, og synligheten utad, men også om en massiv, intern mobilisering. Det er viktig for oss at alle våre medarbeidere er motivert for og informert om grepene vi tar, og fortsetter å ta, for å dytte verden i en samfunnsansvarlig og bærekraftig retning, sier hun.
Vil engasjere bredere
Til Kampanje sier konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og næringspolitikk, Karin Greve-Isdahl at kampanjen kommer som et resultat av at konsernet ønsker å nå bredere ut.
- De som kjenner Storebrand og fagfeltet godt vet dette – men vi ser at vi trenger å engasjere bredere. Bærekraft er et strategisk satsningsområde – og nå setter vi inn støtet for å engasjere kundene. Derfor skal vi nå snakke med hele Norge om Gode penger. Det handler om hvordan sparepengene kan vokse, samtidig som de bidrar til å gjøre verden til et bedre sted. Det er pose og sekk, sier Greve-Isdahl.
Dette er trioen som har holdt i utviklingen av de nye kommunikasjonskonseptet i Storebrand. Fra venstre: Kathinka Sommerseth (markedsdirektør), Svein Sælid (leder merkevare og kreativ strategi) og Karin Greve-Isdahl (konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og næringspolitikk). Foto: Storebrand
Kommentér