Lerum-leskedrikken Zeroh går over dammen i det som er deres største satsing noensinne. Pulse Communications fikk oppdraget med å lage den storstilte kampanjen.
- Men hvorfor valgte dere å dra til Hollywood?
- Det er litt ulike grunner til det, har vært en fase med veldig god vekst for Zeroh, vi har gått over landegrensene til Sverige, og merker at produktet treffer veldig godt. Vi får stadig henvendelser fra ulike land om ikke vi kunne tenke oss å lansere produktet der, sier markedssjef Ronny Solvik i Zeroh.
Målet er å løfte merkevaren – både når det gjelder liking, kjennskap, preferanse og salg.
Zeroh produseres av familiebedriften Lerum, som har produsert saft, syltetøy og juice i Sogn siden 1905. Den sukker- og kalorifrie saften ble lansert for seks år siden. I 2017 vant merkevaren gull og Grand Prix i Anfo Effekt - kategorien vekst.
- Vi ønsket å ta med merkevaren og produktene til et helt annet sted og få andres blikk på det. Da tenkte vi at Hollywood må være det stedet der man treffer folk som nyter livet, ser godt ut og som også passer på kaloriene. Lykkes vi der, kan vi tenke større, sier Solvik til Kampanje.
- Og hva er konklusjonen?
- Overveldende positiv! Vi rigget oss jo til på Hollywood Boulevard og lot folk få smake og fikk utelukkende positive tilbakemeldinger, sier han.
Og når de gikk på oppdagelsesferdig i dagligvarebutikker, oppdaget de at det i liten grad var tilsvarende produkter tilgjengelig.
- Det var oppløftende, selv om de ikke helt skjønte hva «sæft» var. For saft er et nokså nordisk produkt, det er ikke så vanlig med konsentrerte drikker i utlandet, så det ga inspirasjon til twisten i filmen der vi bruker «sæft» som humorelement.
Se filmen her (artikkelen fortsetter under filmen):
Delte ut smaksprøver
Det er byrået Pulse Communications som står bak denne kampanjen, men på generelt grunnlag har Lerum samarbeid med flere byråer, blant annet MK Norway, som har hovedansvar for modermerket Lerum.
- Vi jobber med flere byråer, og har ikke giftet oss bort til noen av dem, sier Solvik.
Produksjonsbyrå har vært det Hollywood-baserte byrået Trollbound Entertainment med den norske regissøren Michael Brahm Pfleghar på regi. Trollbound står hvert år bak den norske Oscar-festen i Hollywood, og i år var Zeroh sponsor på festen.
- Vi delte ut smaksprøver av Zeroh til gjestene, og responsen var så positiv at teamet også ville teste produktet på amerikanere på gaten. Da viste det seg at det faktisk ikke finnes samme type saftprodukt i USA – så smaksopplevelsen for folk på gaten var helt ny, forteller kundeansvarlig Jørgen Kaada-Rønning i Pulse.
Både Zeroh og konkurrenten Fun Light som Orkla står bak, har fått språk-kritikk for å bruke engelske navn på produktet. Det tar ikke Solvik så tungt.
- Fra vårt perspektiv handler det om å differensiere merkevarene våre. Vi ønsker å nå bredest mulig ut i markedet, og med eksporten til Sverige og muligens flere land, er det veldig nyttig å ha en internasjonal appell. Språkrådet får ta sitt perspektiv, så tar vi merkevareprespektivet.
- Går ikke bananas
Ronny Solvik vil ikke avsløre hva det har kostet å lage denne kampanjen. Men bekrefter at det er den største satsingen fra Zeroh noensinne.
- Vi liker egentlig ikke å gå ut med utviklingskostnader og slikt. Men i Lerum er det ikke sånn at vi går helt bananas med pengene. Vi passer på at vi får god valuta for pengene og har lagd utrolig mye materiell. Kampanjens kostnad står i stil til visningskostnad, og vi har brukt 14 millioner i brutto investeringskroner i visninger.
For med en markedsandel på 33 prosent i markedet for lavkalori saft i det norske markedet, og en foreløpig vellykket introduksjon på det svenske markedet
- Vi har bygget oss opp i løpet av de seks årene. Nå regner vi med omsetning i Norge og Sverige – for saft og den nylig lanserte saftisen – som nærmer seg 200 millioner kroner i omsetning i 2019. Det er klart at det gjør at vi kan investere mer i markedsføring.
Solvik bekrefter at de nå vurderer lansering i ytterligere flere land utenfor Norge og Sverige.
- Det er i alle fall noe vi nå må vurdere, sett i lys av det vi har fått til i Sverige. Men hvilke land det kan bli, er det for tidlig å si. Det er klart det hadde vært gøy med lansering i USA, avslutter han.
Kommentér