På torsdagens store prisfest «Gulltaggen Awards» fikk teknologi- og designbyrået Try Apt spesialprisen «Æresprisen». Prisen gikk dermed ikke til én enkelt person, men til hele byrået.

- Jeg har bare vært med nesten i tre år, men leder en gjeng som er sjukt flinke som vet at det å rekke opp hånden å spørre om hjelp er kult, sier daglig leder i Try Apt, Kaare Øystein Trædal.

Han kunne feire sammen med en av byråets veteraner Espen Düring og resten av byråets ansatte da Gulltaggen ble arrangert på Radisson Blue Scandinavia i Oslo. 

- Den så jeg ikke komme. Men det var veldig, veldig gøy. I vårt 20 år er det helt fantastisk, sier Trædal til Kampanje.

Trædal har vært leder av byrået kun de siste årene, men en som har vært med siden starten er nettopp Düring. 

- Det begynner å bli 20 år og det har vært fantastiske 20 år, sier Espen Düring, som er en av grunnleggerne i Try Apt. 

Her kan du se vinnerintervjuet med vinnerne fra design- og teknologiselskapet i Try-gruppen. 

I juryens begrunnelse, som ble lest fra scenen av Inma-styreleder, Eirik Norman Hansen, heter det.

- Det finnes antageligvis ingen som har vunnet flere priser i «Gulltaggen» og «Sølvtaggen», eller høstet mer anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt for sitt arbeid innen digital kommunikasjon og markedsføring, enn årets æresprisvinner. I 20 år har vinneren laget tusenvis av nettsider, bannere og digitale løsninger. Alle som har vært på internett siden 1999 har klikket, tappet, scrollet, deltatt eller browset på noe vinneren står bak, het det.

Byrået ble hedret for hvordan man i «et tøft marked og bransje i konstant endring» har har klart å følge med i tiden.

- Vinneren har vært - og er fremdeles - en ledestjerne og en viktig aktør i bransjen. De viser vei om hvilke trender som til en hver tid gjelder, og de har fostret opp mange talenter og konkurrenter. Gjennom høy kompetanse og kvalitet har de inspirert alle oss andre med sine kreative løsninger - og ikke minst bidratt til at nivået i bransjen er så bra som det er i dag. Nå står de altså i sitt 20. år, men vi er ganske sikre på at vi bare har sett starten på eventyret. Årets ærespris går til Try Apt - for teknologisk drevet kreativitet i toppklasse over mange år, het det i jurybegrunnelsen.