Det er Starcom som gikk seirende ut av byråkonkurransen som Komplett.no nylig gjennomførte. Selskapet er en av Norges største nettbutikker og eid av Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica.

Det sandefjordsbaserte selskapet har valgt Starcom til å hjelpe seg med mediestrategi og kjøp.

- Vi opplever at Starcom har god kontroll på markedet, god kunnskap om vår bransje og tydelig ser våre behov, sier Karin Berg, direktør i Kompletts business to consumer-avdeling.

Komplett forteller at Starcom møtte konkurranse fra flere andre byråer, men at valget til slutt falt på gjengen i Tollbugata som demonstrerte både kompetanse og stor interesse for nettbutikkens planer.

Kuttet ut mediebyrå
Dermed snur nettbutikken etter å ha klart seg uten mediebyrå de siste årene. Det bekrefter både mediebyrået og Komplett.no overfor Kampanje.  I et intervju med Dagens Næringsliv i 2017 kunne Komplett fortelle at de helt tilbake til 2012 gradvis hadde kuttet båndene til mediebyråene og klarte seg uten denne hjelpen i hele 2016.

- Vi har gradvis gjort oss mer og mer uavhengige etter hvert som vi har bygget opp intern kompetanse. Det er betydelig mer kostnadseffektivt, samtidig som vi har god oversikt over hele prosessen, sa kommersiell direktør Lene Iren Oen i Komplett til næringslivsavisen som i dag jobber i Clas Ohlsson.

Men nå har altså pipa fått en annen lyd, for siden i fjor har Starcom jobbet seg innpå kunden med blant annet å levere tjenester innenfor søkemotoroptimalisering til Komplett. Nå får de også ansvar for en større del av kommunikasjonen.

- Starcoms sterke mediekompetanse vil sammen med vår inhouse performance-avdeling være et solid grunnlag for veien videre. Vi er i en bransje som krever at vi snur oss raskt og dette viser Starcom at de kan. Vi er trygge på at vi har valgt den beste partneren på mediestrategi og gleder oss til å bygge merkevaren videre med Starcom, sier Berg.

- Hva er bakgrunnen for at dere nå velger å jobbe sammen med et mediebyrå igjen og velger å investere penger i et slikt samarbeid? 

- Bakgrunnen er at vi skal ut med en ny type massekommunikasjon, som vi ikke har gjort de seneste årene. Derfor tar vi kontakt med de som er best på dette, for å få råd og bistand. Men vi er fortsatt opptatt av å bygge interne kompetanse og vårt online performance-team fortsetter å håndtere all digital markedsføring for nettbutikken, sier Berg.

Ligget lavt i mange år
Berg sier videre at det «har vært relativt stille fra Komplett.no de siste årene», men at man nå rigger seg for videre vekst «med ny mediestrategi og nye byråpartnere.»

Selskapet har også landet en ny byråavtale på reklamesiden og her er det byrået Anorak som har fått jobben.

For et drøyt år siden inngikk også Komplett.no et samarbeid med over 100 nettbutikker for å ruste seg i kampen mot Amazon.

Les også: Komplett satser på Amazon-modell

E-handelsselskapet skal bli tydeligere på massekommunikasjon, strekke seg etter nye målgrupper og vil søke fotfeste i flere kategorier, heter det videre.

- Komplett har en sterk posisjon hos «gameren», og dette vil fortsatt være et viktig marked for oss. I tillegg skal vekst komme ved at vi retter oss mot resten av markedet for forbrukerelektronikk, og da må vi etablere et tydelig Komplett for folk som i dag ikke kjenner oss så godt, sier Karin Berg.

- Det blir utfordrende
Agnar Aldridge
, kundeansvarlig i Starcom, sier byrået «gleder seg til å ta større grep sammen med kunden».

- Her finnes det ambisiøse planer for vekst, i et intenst marked med både tradisjonelle giganter innen detaljhandel, og en evig lang hale av nisjebutikker på nett, fra inn- og utland. Det blir utfordrende, men det er jo det som er moro, sier Aldridge.