I går kveld ble skattemeldingen lagt ut på Altinn, og selv om pågangen hos Skatteetaten ble så stor at innloggingen brøt sammen og mange måtte legge seg i uvisshet om man får en baksmell eller ikke, skal det i dag være mulig å logge seg inn for å få svaret.

Det er likevel bare første steg på veien til et endelig skatteoppgjør. For selv om skattemeldingen kommer forhåndsutfylt fra Skatteetaten, har alle et ansvar for å kontrollere at opplysningene stemme. Dette vil Skatteetaten få frem i en ny reklamefilm rettet mot de yngste skatteyterne.

Bak filmen står Try og teamet Camilla Bjørnhaug, Preben Moan, Marte Heiersted og Lars Mitlid. De har fått med seg Try Apt på 3D og animasjon, og også vokalen på låten i den korte musikkvideoen kommer fra Try-ansatte.

- Ut ifra innsikt vet vi at flere sjekker skattemeldingen om man får baksmell, men om man får penger igjen slår man seg fort til ro med at ting stemmer. Budskapet er derfor at du bør sjekke opplysningene selv om du får igjen på skatten, for det kan jo være at du skulle hatt igjen enda mer, sier teamet i Try.