Torsdag denne uken ble årets Gulltaggen arrangert, først med fagdag og tradisjonen tro den store prisutdelingen «Gulltaggen Awards» på kvelden. Prisfesten, som i år ble avholdt på Radisson Blue Scandinavia i Oslo, gis til de fremste arbeidene innenfor digital markedsføring det siste året.

Totalt ble det delt ut priser i 14 kategorier i tillegg til to spesialpriser og ikke minst den gjeve «Best in show»-prisen. Den prisen gikk i år til Hausmann for en jobb reklamebyrået har gjort for kunden Mental Helse Ungdom. 

Første gullet kom i klassen «Best bruk i av influensere»

- Gull i taggen til kiosken i Hausmann. Jeg er utrolig stolt. Denne gjengen har gjort en fantastisk jobb, sier byråets grunnlegger Terje Banken.

Totalt hanket byrået inn hele tre gull for denne jobben. I tillegg til kategorien «Best bruk av influencere», ble det gull også i «PR» og «Beste enkeltarbeid». Dermed ble Hausmann kåret til «Best in show».

Rett fra skolebenken
Kveldens hovedrolleinnehavere ble uten tvil det unge teamet bak kampanjen, Marcus Hassel (25) og Torkel Skjolden (26). De to kom til Hausmann rett fra skolebenken fra Westerdahls for et drøyt år siden og er på rekordtid blitt byråets gullgutter.

- Har du fått deg dine nye gullgutter nå?

- De er som alle andre fantastisk flinke og hardtarbeidende mennesker. Bra folk rett og slett, så her er det brede smil, sier Banken.

- Har du opplevd det tidligere at folk kommer rett fra skolebenken og går helt til topps?

- Det har skjedd, men det er ikke veldig ofte. Gutta skal ha cred for ideen, men det er et lag bak her som har tråkka ganske bra, sier Banken.

Tekstforfatter Skjolden og art director Hassel var ennå ikke ferdige med utdanningen da ble snappet opp av daværende byråsjef Terje Banken.

- Det er helt surrealistisk. Jeg har ikke ord for hva jeg føler egentlig, sier Torkel Skjolden.

Les også: Byrået byttet navn - nå har de ansatt to nye

Etterlyser hjertestarter
Dermed er det liten tvil om at de to er de nye gullguttene til Hausmann. Hassel og Skjolden stod bak samtlige av byråets gull i tillegg til den gjeve «Best in show»-prisen.

I tillegg vant Hassel og Skjolden også prisen Cannes Young Lions og de to skal dermed representere Norge under den internasjonale reklamekonkurransen Cannes Lions.

- Det er fantastisk å ta i mot priser for et prosjekt vi har jobbet så lenge med. Det er helt fantastisk, sier Hassel.

Med på jobben har også Ida Fjeldbraaten og Tone Humblen vært.

- Vi burde få tak i en hjertestarter snart, pulsen er så høy, sier Fjeldbraaten.  

Se videointervju med Hausmann-gjengen her ledet an av Markus Hassel, Torkel Skjeldal, Ida Fjeldbraaten og Tome Humblen samt grunnlegger Terje Banken her:

Laget en YouTube-serie
Ideen bak kampanjen var å etablere en plattform der unge gutter kan snakke om følelser – gjennom den fortsatt unge mediekanalen gaming. Ved hjelp av en av Norges største youtubere Noobwork ble det utviklet en Youtube-serie ledet av radioprofilen Niklas Baarli der utvalgte gutter fikk spille med idolene sine samtidig som de får muligheten til å åpne seg og inspirere andre gutter til å gjøre det samme.

Hos Mental Helse Ungdom forteller prosjektkoordinator Ivar Erik Ree at de så at de måtte endre måten de kommuniserte på for å nå de unge guttene.

- Vi har hatt en satsing over lang tid som har tatt for seg unge menn og psykisk helse. Bakgrunnen er at guttene sliter mer enn andre grupper med å være åpne om følelser. Denne gruppen er overrepresentert når det gjelder selvmord – i alle andre befolkningsgrupper har selvmordsraten gått ned, unge gutter havner oftere i kriminelle miljøer eller starter med rusmidler. Nå måtte vi tenke i nye baner for å nå ut, sa Ree til Kampanje i januar i år.

Les mer om kampanjen her: Skal få gutter til å snakke om følelser gjennom gaming: - Måtte tenke i nye baner for å nå ut

Tidligere på kvelden fikk teknologi- og designbyrået Try Apt «Æresprisen» på Gulltaggen.

Les også: Try Apt fikk ærespris på Gulltaggen: - Den så vi ikke komme

Her kan du se vinnerintervjuet med vinnerne fra design- og teknologiselskapet i Try-gruppen. 

Medaljefordelingen i årets Gulltaggen Awards fordelt på byråer endte slik: 

Byrå* Gull Sølv Bronse Diplom
Hausmann 3 1   1
VG 2     1
Pol 1 3 1 5
Hyper 1 2 3 2
Apt 1 1   2
Bergs School  1 1   1
Bekk 1   1 2
Anorak 1   1 1
Anti 1   1 1
Starcom 1     2
Unfold 1      
Geelmuyden Kiese   2   2
Try   1 1 3
Per Høj   1   2
Lucky View   1   1
Red Media   1    
Carat   1    
Splay 1   1    
Morgenstern     2 1
Los & Co/Neue     2  
Westerdahls     1 2
Deloitte Digital     1  

*Byråer som kun fikk diplom er ikke med på denne listen.