Navn: Stian Johansen

Alder: 45 år

Stilling/firma: Tja, eks-Art Director i Pol. Snart Regissør.

- Du har nylig valgt å satse på eget selskap – hvordan har den første tiden som «daglig leder» vært?

- Selskapet er ikke oppe og står enda. Når den tid kommer blir det nok heller ikke et selskap med behov for en daglig leder. Snarere et selskap praktisk rigget for at jeg skal kunne jobbe mest som regissør for et produksjonsselskap, men også litt som illustratør og designer dersom den muligheten byr seg. Jeg har tatt meg god tid etter at jeg sluttet i Pol for å være sikker på hva jeg vil gjøre fremover. I tillegg er det ikke mange muligheter man får gjennom et arbeidsliv til å ta seg en luke og dyrke noen egne prosjekter. Luka mi var nå, så den tok jeg. Målet er å være fullt i gang etter sommerferien.

- Bypåske eller fjellpåske?

- Det blir hjemmepåske i Drøbak i år. Vi har akkurat fått hund, så tenker påsken er en fin anledning for verdens kuleste ni uker gamle hjerteknuser å bli godt kjent med hele familien – og vi med han.

- Hva spiser og drikker du helst i påsken?

- Har ingen faste tradisjoner, men er generelt glad i å kose meg i ferier med den drikken og maten jeg legger på meg mest av. Deilig å ha tid til å stå ved grytene, eller mest sannsynlig grillen, om det gode været fortsetter. Og det gjør det jo – i hvert fall i Drøbak.

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på?

- Kanskje obvious i disse dager, men les Malin Perssons «Størst av alt», og se «Quicksand» som er basert på boka etterpå. Ellers synes jeg Tore Sagens «nye» podcast er fantastisk. Elsker dypdykk med folk som er flinke til å snakke om ting de kan.

- NSB skifter navn til Vy. Har du et bedre forslag? Nei.

- Og hadde jeg hatt det hadde jeg nok sagt det til NSB… unnskyld Vy, siden det er et av selskapene jeg har jobbet mest med de siste årene.

- Hvor alvorlig synes du Giske-saken har vært for VG, og hva mener du konsekvensen burde blitt?

- Det er klart saken er alvorlig. Både for VG, Giske og ikke minst jenta. For meg lukter det litt «innbytterpuls» av måten VG kaster seg over klippet. Hva konsekvensen bør være tar jeg ikke stilling til, men håper at om jenta har blitt urettmessig behandlet bør hun få en diger unnskyldning face-to-face.

- Er NRK-finansiering over statsbudsjettet en god løsning?

- NRK er en av de aller fremste kulturinstitusjonene vi har, og det har de vært gjennom veldig mange år. Jeg håper de fortsetter å være det på samme måte i veldig mange år til. Jeg har alltid betalt lisensen med glede, så håper ikke en annen finansieringsmodell ender med mindre penger til NRK. Det burde vært tvert imot. Mer penger til å utfordre på flere flater. Heia NRK.

- Hadde du streiket for klimaet dersom du gikk på ungdomsskolen eller videregående?

- Ja, fordi jo flere stemmer, jo mer engasjement, jo bedre. Synes skolestreiken var et fint middel for å få mer oppmerksomhet og støy rundt det.

- Nå som Lambda nærmer seg ferdig, er du imponert eller skuffet over resultatet?

- Klarer ikke bestemme meg helt. Synes ikke bygget er spesielt vakkert, men siden det skal huse Munch er det vel kanskje greit at det utfordrer litt.

- Hva er det første du sjekker på mobilen når du står opp og hva er det siste du sjekker før du legger deg?

- Om morgenen sjekker jeg som regel den appen med høyest tall i den røde prikken først. Og om kvelden ser jeg gjerne litt serier før jeg sovner. Men det var før – nå er det Meller (valpen vår) som får all oppmerksomhet både ved leggetid og på morgenen.

Nå også med hund:

Dette er originalen av bildet øverst i denne saken. Her er også hundevalpen Meller med. Foto: Privat