Samtidig som Altibox ligger i forhandlinger og krangler med TV 2, forbereder tv- og internettdistributøren seg for sin første store reklamekampanje og reklamefilm siden 2015. Den gang var det Sophie Elise og Magnus Carlsen som frontet kampanjen.

- Det stemmer. Kampanjen med Sophie Elise og Magnus Carlsen i 2015 var sist vi kjørte tv-filmer og en kampanje i dette omfanget, sier Aleksander Eikeberg, leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox 

Les også: Superblogger må slåss for livet i ny Altibox-reklame

Han sier utgangspunktet denne gangen «var ønsket om å tydeliggjøre hvem og hva merkevaren Altibox er». 

- Med dette konseptet mener vi å ha truffet spikeren på hodet. Vi har funnet vår måte å snakke og fremstå på, og har nå fått et helt nytt univers vi kan spille på i kommunikasjonen vår, sier han.

Det nye kommunikasjonskonseptet heter «Mer til felles» og er utviklet av reklamebyrået Fasett, som dermed erstatter Anti. 

- Vi begynte å jobbe med Fasett etter en byråkonkurranse i august i fjor.

Den nye kampanjen viser hvordan tv-underholdningen sniker seg meg i hverdagen på mange forskjellige måter. De tar utgangspunkt i en serie av små hverdagssituasjoner med referanser til hvordan Altibox-opplevelser kobler folk sammen. 

Se to av de nye reklamefilmene til Altibox her.

Rush av reklamepremierer
Flere av tv-leverandørene har nylig vært ute med nye kommunikasjonskonsepter og både Telenors kabal-tv-divisjon og nå sist Get har gått på lufta med nye merkevarekampanjer. Nå er altså turen kommet til Altibox.

- Følte dere i Altibox også behovet for å friske opp merkevaren nå?

- For så vidt, men vi ser det har det mindre å gjøre med hva andre har gjort og mer med det vi ser som en naturlig konsekvens av utviklingen av vår egen merkevare, sier han.

Les også: Klar med tidenes reklamesatsing etter Canal Digital-skilsmisse

Selv om en aktør som Get også snakker om å gjøre mer ting sammen, føler han ikke det ligner for mye på «Mer til felles».  

- Noe av det kan kanskje ligne, men jeg vil ikke si at det er det samme budskapet. Vi har registrert de siste oppdateringene til Get, og ser på det de kaller hverdagsmagi og deres ønske om å gjøre mer ting sammen som et fint konsept som er lett å like. Summen av det hele er altså det man kan forvente å få av Altibox – en hverdag som gir mer til felles. Og det er noe vi mener det kun er vi som kan stå for.

Altibox har vært den raskest voksende tv-distributøren på markedet de siste årene og hadde inn mot sommeren i fjor i overkant av 510.000 kunder. Eikeberg sier selskapet nå har vokst ytterligere.

- Hva er hovedmålsetningen med kampanjen – øke antallet kunder eller styrke merkevarekjennskapen til Altibox?

- Ja takk begge deler, sier vel vi da, sier han. 

Les også: Get lanserer nytt konsept - slik skal de bringe hverdagsmagien tilbake

Vekk med pris og produkt
Reklamebyrået Fasett, som har sitt hovedkontor i Stavanger, sier man med de nye filmene har forsøkt å vri kommunikasjonen vekk fra å snakke om pris og produkt. I det nye konseptet er det i stedet historiefortelling fra kundens ståsted som tar over.

- Altibox-partnerskapet har siden oppstarten i 2002 ledet utviklingen innen bredbåndsprodukter, tv-tjenester og fiber, men det er ikke dette som er de egentlige verdiene kundene har fått. De har fått opplevelser og fine øyeblikk foran en skjerm, felt en tåre eller fått seg en god latter. Tilgangen til internett og alle tjenestene fra Altibox har gitt dem øyeblikk de kanskje aldri kommer til å glemme. Det er nettopp dette vi spiller på i «Mer til felles», sier rådgiver i Fasett, Maren Aadnøy Goa.

I dag har første reklamefilm premiere på de største tv-kanalene, web-tv, Youtube, Facebook og digitalt utendørs. I løpet av året følger flere kampanjer og filmer på rekke og rad. Filmene er produsert i ikke mindre enn 154 ulike varianter for å sikre treffsikkerhet i de ulike formatene.

- Vi kommer til å være synlige i alle kanaler - tv, nett, utendørs og i sosiale medier. Folk der ute skal ikke kunne unngå å legge merke til Altibox i 2019, sier Eikeberg

Altibox i ny fasett:

Altibox har valgt nytt reklamebyrå og etter ett drøyt år med planlegging er Egil Alv Andreassen (Fasett), Aleksander Eikeberg (Altibox) og Maren Aadnøy Goa (Fasett) klare til å gå på lufta.