Sommeren 2018 valgte TV3-eier Nent-gruppen å slå sammen sine to selskaper Splay og produksjonsbyrået Nice One sammen til Splay One.

Etter en høst hvor mye tid har gått til å finne ut hva selskapets nye styrker er og legge en strategi for Splay One, tar den norske avdelingen nå skikkelig sats. Hele seks nye fjes med bred bakgrunn fra influencerbransjen, mediebyrå, mediesiden og fra tv-produksjonen kommer inn portene.

- Vi har aldri fått mer innkommende, og derfor har vi måttet rekruttere mange folk. Samtidig er vi også helt avhengig av bredde; vi skal levere på konsept, produksjon, distribusjon og talenter. Da trenger vi folk som kan hele den reisen, og det har vi fått på plass nå, sier Norgessjef i Splay One, Christina Parker, til Kampanje.

Hun forteller at de opplever stor oppmerksomhet og etterspørsel for sine tjenester.

- Vi har aldri startet et år så bra som i 2019,  og vi merker at markedet er i ferd med å modne – influencer-marketing har aldri hatt så store budsjetter som i dag, og vi ser at merkevarene investerer mer og mer i videoinnhold – og produksjon, så det lover godt.

Langsiktig Rema 1000-samarbeid 
Inn kommer produksjonsleder Martine Hansen fra Monster, Jeanett Eide fra United Screens og Nils Johan Greve Lem fra In-Sight, som går inn i talentavdelingen og vil jobbe tett med influencere.

I tillegg kommer tre nye rådgivere med Johanna Halle Roppen fra Creuna, Anders Kunze Juul-Dam fra Fri Flyt og Anniken Hagen fra Mediacom.

- Vi ansetter nå også en ny type profil fordi vi går inn i mer langsiktige samarbeid på årsbasis, blant annet med Rema 1000 og Vita, hvor vi bygger deres sosiale medier-universer. Det krever en annen kompetanse enn om man bare jobber kampanjebasert, kommenterer Parker.

I tillegg til ovennevnte samarbeid med Rema 1000 og Vita, samarbeider Splay One blant annet med Miljøhovedstaden Oslo, Telenor Yng, Tine Meierier og Bama. De har også gjort kampanjer med blant annet Bufdir og Helsedirektoratet.

Frykter ikke voksesmerter
Etter fusjonen og nyansettelsene har nå Splay One vokst mye på kort tid, og den norske avdelingen teller i dag 23 ansatte.

Parker frykter likevel ikke voksesmerter, og mener at veksten har vært organisk.

- Den nye gjengen starter ikke på én og samme dag, og de jobber i ulike avdelinger. Etter at Splay og Nice One ble ett selskap, er det klart at vi har blitt et større selskap, men jeg er ikke redd for voksesmerter.Jeg har intervjuet og ansatt en hel del folk siden oppstarten, og jeg har aldri følt meg mer trygg på at de vi har fått med på laget er riktige, sier hun.

Det relativt ferske selskapet har fortsatt til gode å vise lønnsomhet i Norge. Verken Splay eller Nice One har på egenhånd levert positive resultater tidligere. Nice One hadde for øvrig kun ett år på baken før selskapene fusjonerte, mens Splay har vært i drift siden 2014.

- Å gjennomføre en fusjon tar tid
I 2017 hadde Nice One og Splay til sammen en omsetning på om lag 46,7 millioner kroner og et negativt resultat på rundt 7,2 millioner.

- Kan du si noe om hvordan 2018 gikk for deres del - har dere bedret lønnsomheten?

- 2018 var et veldig spesielt år for oss fordi vi fusjonerte Splay og Nice One, og det har vært en utrolig lærerik og spennende prosess. Vi har nå et bredere spekter å spille på, og vi har bygget en stødig rigg. Rent økonomisk så har vi aldri hatt en så god start på året som vi hadde i januar og februar. Med tanke på fjoråret så skal det sies at det å gjennomføre en fusjon tar tid, men vi står på to stødige ben.

- Men har dere bedret lønnsomheten kontra 2017?

- Vi er juridisk fortsatt i fusjonsprosessen, så jeg kan ikke gå nærmere inn på tallene.