I fjor slo de to byråene Oslo Reklamebyrå og Talking Nation seg sammen og nå har det ny-fusjonerte selskapet lagt bak seg sitt første hele driftsår.

Les også: Restarter Oslo Reklamebyrå etter fusjon

I mai 2018 meldte byrået om en målsetning på 10 millioner i omsetning i 2018. Nå er fasiten klar, og byrået kan fortelle at omsetningen endte på 17,2 millioner og 3 millioner i overskudd. 

Investerer i nyansettelser
- 2018 var et hektisk år hvor vi jobbet knallhardt for å levere til kundene våre. Vi visste at det lå godt an, men ble veldig positivt overrasket da rapporten kom fra økonomiansvarlig i januar. Men det blir ikke utbyttefest i år, i stedet tenker vi langsiktig og investerer heller i byrået og nyansettelser. Det er ikke lurt å melke kalven, sier daglig leder og rådgiver Carl Bækken.

Av nye kunder som byrået fikk inn i fjor, er blant annet Kindred Group, Nordbohus, Viking Footwear, Aleris og Quality Norway. To kunder forsvant ut døra; Ålhytta og Meglergaarden, opplyser kreativ leder Michael Risnes til Kampanje. Og det er ingenting å si på farten så langt i 2019.

- Vi har 5,3 millioner i omsetning så langt i år, sier han til Kampanje.

Og legger til at de primære byråene som er deres konkurrenter, er Pol, Anorak og Morgenstern.

- Føles litt som å signere Messi
Byrået har nylig økt med to ansatte - Mirka Härkönen, som er ansatt som ny prosjektleder. Hun har erfaring fra blant annet DDB, McCann, Anorak og kommer nå sist fra Empefire/Schjærven.

- Å få med Mirka på laget føles litt som å signere Messi. Det er ikke noe cirka med Mirka. Hun er en drivende dyktig prosjektleder med lang erfaring, og samtidig har hun et hjerte som banker for kreativ reklame, sier Bækken.

I tillegg har byrået ansatt AD-en Kine Lillerud fra Alle Gutta. Hun har jobbet i Alle Gutta i over 3 år etter at hun gikk ut av Westerdals. Hun skal jobbe i team med de kreative lederne Michael Risnes og Simen Mjåset.

- Kine er et kjempetalent som lager fin og klok reklame, sier kreativ leder Simen Mjåset.

På eiersiden eier Risnes, Bækken og Simen Mjåset 29,22 prosent hver, mens Omega Ventures kontrollerer 12,34 prosent av aksjene. Bak Omega Ventures står Erling Løken Andersen som majoritetseier med 75 prosent av aksjene. De resterende 25 prosentene av Omega Ventures er det Ole Bjørn Venås og Geir Steffens som eier.

Totalt sysselsetter Oslo Reklamebyrå sju ansatte.

Her er alle 2018-tall for Oslo Reklamebyrå. Alle tall i MNOK:

Oslo Reklamebyrå 2018 2017 Endring (%)
Byråinntekt 7,8 3,21 143
Omsetning 17,2 6,15 180
Driftsresultat 2,97 0,07  -
Resultat før skatt 2,97 0.04  -

I 2018 fusjonerte Oslo Reklamebyrå og Talking Nation.