På selveste kvinnedagen 8. mars lanserer fotballsponsoren Obos en reklamefilm for å vise at de nå også velger å sponse kvinnefotballen, ikke bare herrefotball. Obos går inn med 100 millioner kroner for å styrke kvinnefotballen i Norge og Sverige de neste fire årene.

- Likestilling og mangfold står høyt på agendaen vår. Vi skal ta vår del av ansvaret for å bidra til at kvinner får samme muligheter som menn. Og vi skal bevise at de som fremdeles måtte mene at kvinnefotball ikke er kommersielt interessant, tar grundig feil. Obos’ satsing på kvinnefotball vil skape direkte økonomiske merverdier, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Obos gikk inn som generalpartner for Toppserien fra sesongen 2018, og drøye seks måneder senere omfattet sponsoratet også den øverste ligaen i Sverige; OBOS Damallsvenskan.

Med seg på «laget» i den nye reklamefilmen har Obos fått den norske fotballstjernen Ada Hegerberg.

- Hver dag burde være 8. mars. Det er godt at vi markerer denne dagen for å utgjøre en forskjell i form av likestilling og heie damene frem. Kampanjen er en viktig melding å gi til samfunnet, sier Ada Hegerberg i en melding.

Det er medie- og reklamebyrået Futatsu Industries som står bak filmen.

- Dette har vært en helt fantastisk oppgave å få jobbe med. Det er en sak som er viktig, og som vi vet at betyr mye for veldig mange. Med tre uker fra idepresentasjon til ferdig film, så sier det seg selv at tempoet har vært høyt. Produksjonen har jo blant annet inneholdt 89 fotballjenter, tre ulike innspillingsland og årets vinner av Ballon d’Or, så her har både vi og produksjonsbyrået Tangrystan hatt mer enn nok å henge fingrene i, sier tekstforfatter Sigurd Solberg i Futatsu Industries.

Kreativt team hos Futatsu har vært Kristoffer Reppen og Sigurd Solberg. Produksjonsbyrå har vært Tangrystan med Jakob Strøm som regissør.

Se filmen her: