Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland fra reklamebyrået Good Morning er vinnerne av Gulltusjen 2019. De skal dermed til Cannes for å representere Norge i Young Lions Print.

I studentkategorien var det Fanny Skaug og Emilie Malnes fra Westerdals, Høyskolen Kristiania som stakk av med seieren. Vinnerne i studentkategorien premieres med 20.000 kroner.

Det er Amedia Salg og Marked som står bak konkurransen for kreative under 30 år. I år var det hele 138 deltakere og 69 team med i konkurransen, som er ny rekord. Oppgaven går ut på å skissere en papirannonse for Unicef i løpet av seks timer med kun tusj og papir til rådighet. Annonsen skulle sette fokus på Verdens Barnedag og Barnekonvensjonen.

- Barns rettigheter er noe av det viktigste for fremtiden vår. Vi ville derfor vise at Unicef jobber for at barn skal få muligheten til å uttrykke seg. Utrolig gøy at juryen likte ideen vår, print er alltid et morsomt format å jobbe med. Og da er det ekstra kult at vi nå får muligheten til å konkurrere i Young Lions Print i Cannes, sier Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland i Good Morning.

Juryen sier følgende om vinnerteamets løsning:

«Juryen likte enkeltheten i annonsen og hentydningen til «pennen er mektigere enn sverdet». Motivet av en enkel fargestift sammen med overskriften får frem at dette budskapet handler om barn og at deres fantastiske barnlighet trenger å ivaretas. Sammen ledet overskriften og motivet deg til at 20.november er dagen for å feire barns rettigheter og at Unicef er en organisasjon som arbeider for barns rettigheter over hele verden. Som bonus er dette også en løsning som egner seg veldig godt på annonseflater i avisen».

«En høylytt og gøyal annonse som gjør at du ser frem til å feire barns rettigheter 20. november», sier juryen om vinnerne i studentkategorien.

- Vi synes det er veldig stas å vinne. Det er et ekstremt høyt nivå blant de andre deltakerne, så det å vinne er rett og slett en stor kompliment, sier Fanny Skaug og Emilie Malnes.

- Jeg måtte finne ny partner på konkurransedagen. Godt å ha en god, kreativ venn fra grafisk, som stiller opp på stående fot og innfrir til de grader, sier Fanny Skaug.

Årets jury bestod av Espen Haugen fra Kitchen, Kim Gothard Taanevig fra Maverix, Knut Røse fra Schjærven, Erik Augdahl fra Unicef og Marie Sundling fra Amedia Salg og Marked.

-Vi er veldig fornøyde med årets deltakere og imponert over kvaliteten på arbeidet som de ulike teamene leverte. Det var mange gode bidrag, men de to vinnerbidragene skilte seg ut i mengden av gode bidrag, sier Marie Sundling, leder for marked, strategi og kompetanse i Amedia Salg og Marked.

Vinnerbidragene:

Vinnerbidraget i byråkategorien til venstre og vinnerbidraget i studentkategorien til høyre.