Codan Forsikring viderefører sitt samarbeid med mediebyrået PHD etter å ha gjennomført en mediebyråkonkurranse med totalt fem byråer. I tillegg gir markedsdirektør Unni-Lovise Godager Berge byrået som ledes av Marie Louise Alvær et utvidet ansvar som også skal omfatte søk (SEO) i tillegg til mer tradisjonell medieplassering.

- Det var fem meget gode byråer som alle leverte bra, og vi hadde høyere forventninger til PhD enn de andre. Allikevel trakk de det lengste strået, basert på sin tilnærming til oppgaven, god teamsammensetning, og sterk strategiske og operasjonell kompetanse, sier Godager Berge til Kampanje. 

Godager Berge gikk nylig inn i styret i det nye selskapet Elect som tilbyr tjenester til annonsører som skal gjennomføre byråkonkurranser.

- Dere brukte vel Elect til å hjelpe dere med byråutvelgelsen da?

- Det er riktig at jeg sitter i styret i Elect, men vi begynte pitsjen i Codan allerede før Elect ble stiftet. Mye var ferdig for en god stund siden, men vi fikk hjelp av Anfo for kartlegging av byråer, sier hun.

Les også: Her er markedssjefene som skal styre det nye byråvalg-selskapet

Var på utlån
Hun tok over rollen som markedsdirektør etter at Linda Trulsen sluttet i det internasjonale forsikringsselskapet. Før det jobbet Godager Berge som merkevaresjef etter at hun kom til Codan fra reklamebyrået Los & Co.

- Det har fungert veldig fint for meg i Codan. I dag sitter jeg i den norske ledergruppen og synes det er veldig spennende å være med på å utvikle merkevaren til Codan i Norge, sier hun.

Hun sier hun i starten ble «lånt ut» til å jobbe i Codan mens hun jobbet i Los & Co, et byrå forsikringsselskapet fortsatt bruker, før hun etter hvert fikk tilbud om jobben.

- Jeg valgte å bli i Codan da det dukket opp flere muligheter som også passet bedre med resten av livet mitt. Og vi bruker fortsatt Los & Co i dag, sier hun.

 Godager Berge har fartet mye de siste årene.  I 2016 kom hun til Los & Co fra Norwegian. 

- Forsikring er produkter som folk er avhengig av, men som er vanskelig å skjønne. Det er ikke som å kjøpe en flybillett som du gå å glede deg til frem til du reiser, sier markedsdirektør Unni-Lovise Godager Berge i Codan.

Les også: Henter fra Orkla og Norwegian

Jobber med merkevaren
Codan har som sitt svenske og danske søsterselskap en felles eier i den internasjonale forsikringsgiganten RSA Group, med ni millioner kunder i mer enn 100 land. Her hjemme innrømmer Godager Berge at selskapet fortsatt har en jobb å gjøre med en markedsandel på rundt tre prosent, ifølge tall fra Finans Norge for 2017.  Markedet domineres av de fire store Gjensidige, If, Tryg og Sparebank 1.

- Markedsføringsmessig er forsikring noe av det mest krevende man kan jobbe med. Vi er i konkurranse med og utfordrer fremdeles de store etablerte selskapene, men der mindre norske og utenlandske selskaper stadig spiser markedsandeler, sier Godager Berge.

Hun sier selskapet jobber mye mer med merkevaren i dag enn hva man har gjort tidligere for å gjøre Codan-navnet mer kjent.

- Vi har gått fra å drive primært taktisk markedsføring, spesielt av bil, til å prioritere merkevarebygging i mye større grad det siste året, sier markedsdirektøren. 

- Når kommer det noe ny reklame fra den nye markedsdirektøren og hennes nye mediebyrå?

- Vi kjører på slik at vi kan bygge enda mer kjennskap til Codan-merkevaren. Det gjør vi blant annet på tv med reklame og sponsing hele året i gjennom. Også gjør vi det i kombinasjon med søk og PR slik at vi kan høste av det vi gjør på tv, sier hun.

Øker tv-investeringene
Codan sponser blant annet «Senkveld» på TV 2 og skal nå på lufta som sponsor av «Neste Sommer» på TVNorge.

- Så det var ikke Codan som sendte reklametallene på tv ned i Mediebyråforeningens nyeste reklamestatistikk?

- Ha, ha, Nei vi har økt investeringene våre på tv, så da hjelper vi vel kanalene til å overleve et par år til. Men spøk til side, vi i har tro på denne kanalen i forhold til å bygge kjennskap og  kunnskap om en merkevare, sier hun.

 Les også: Reklame-Norge stuper - kraftig fall for tv